fbpx
Сьогодні
Відео 14:53 29 Гру 2023

Рішення для відбудови: 15-річний Сашко, який став героєм кліпу гурту Imagine Dragons, знову має дім

15-річний український юнак Сашко із села Новогригорівка Миколаївської області знову має свій дім. Будинок відбудували заново після того, як його зруйнували росіяни. Раніше хлопець став героєм кліпу на пісню Crushed гурту Imagine Dragons.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише Рубрика.

У чому проблема?

Федоров нагадав, що торік влітку Imagine Dragons став амбасадором фандрейзингової платформи United24 в напрямі "Відбудова".

Згодом оператор-постановник гурту Тай Арнольд приїхав в Україну як волонтер.

У Новогригорівці Миколаївської області музикант познайомився з 14-річним на той момент Сашком, дім якого був зруйнований.

"Я познайомився з Сашком, коли доставляв гуманітарку в його село, Новогригорівку. Я дивився на зруйновані будинки й помітив, як Сашко блукає на самоті. Ми почали спілкуватись, і я дізнався його історію, зняв відео з ним, поки ми розмовляли. Поспілкувавшись з Imagine Dragons про кліп, я відчув, що кадри з Сашком можуть розповісти важливу історію про Україну та війну. Зрештою Сашко погодився, і я дуже радий, що ми створили добру історію, яка змінила його життя", — розповідав Тай Арнольд.

Ярослава Гресь, координаторка UNITED24, розповідала:

"Коли Тай приїхав в Україну, ми подумали, що він обмежиться Києвом, максимум областю, але він поїхав далі. Два місяці він подорожував сходом та півднем України попри постійну небезпеку, зустрів Новий рік з українськими військовими в Бахмуті. А потім повідомив нам, що зняв щемку історію про хлопця і думає, що з цього вийде кліп для Imagine Dragons. Звісно, ми були неймовірно вдячні, адже кожна така робота — це можливість знову і знову нагадувати світу про війну в Україні. Кліп Crushed неможливо було дивитися без сліз. І ми одразу зрозуміли, що маємо допомогти Сашкові повернутися додому. Тож ми попросили про допомогу нашого постійного партнера — мережу "Аврора". Все погодження зайняло 10 хвилин. І за цю миттєву реакцію, за щирість ми низько вклоняємося усім донорам UNITED24".

Яке рішення?

"Imagine Dragons зробили Сашка головним героєм кліпу на пісню Crushed, запрошували на концерт у Варшаві й показували всьому світові, що з його будинком і селом зробила війна. Найбільшою мрією Саші було повернутися додому", — зазначив Федоров.

На даний час 15-річний Сашко із села Новогригорівка, що на Миколаївщині, знову має свій дім. Будинок, який зруйнували російські окупанти, відбудували "з нуля". 

Як це працює?

І додав, що за пів року відбудувати житло допоміг донор United24 — мережа мультимаркетів "Аврора".

Сашко є героєм кліпу Imagine Dragons на пісню Crushed. Американський гурт зняв його у рідному селі Сашка — Новогригорівці, яку Збройні сили України звільнили 5 жовтня 2022 року.

В інтерв'ю "Суспільному" Сашко розповів, як йому запропонували зніматись у кліпі.

"Приїхав один фотограф і співак з Америки й запропонував мені знятися в цьому кліпі. Я спочатку не хотів, але потім він розповів, що я можу стати відомим, що до мене можуть приїхати волонтери, допомогти будинок відремонтувати. Тому я потім погодився", — згадує хлопець.

Нагадаємо, Imagine Dragons представив кліп, де Сашко є героєм кліпу Crushed. Відеоролик зняли в Україні у 2022 році, де використали кадри, які зняли на Миколаївщині, безпосередньо у рідному селі Сашка – у Новогригорівці, під час повномасштабного вторгнення.

На момент зйомок село була зовсім близько до лінії фронту.

Згодом сім'я підлітка виїхала, оскільки будинок Саші були зруйнували мінометні обстріли росіян.

У кліпі показали 14-річного Сашка, село якого знаходилося під російською окупацією протягом п'яти місяців, а тепер "у ньому нічого не залишилося". Саші вдалося вижити під час бомбардувань, оскільки він переховувався у сховищі, а його сусіди не вижили. 

Відеороботу презентували 10 травня на YouTube.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: