fbpx
Сьогодні
18:30 24 Гру 2023

Рішення для відбудови: на Чернігівщині волонтери відновлюють будинок багатодітної родини

Фото: Кирило Чуботін

У Чернігові волонтери відновлюють будинок багатодітної родини, який зруйнували російські окупанти.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Укрінформ.

У чому проблема?

Відео, де український "Град" біля Катерининської церкви в лютому-березні 2022 року нищить російських військових, стало одним із символів спротиву Чернігова.

Звичайно, цю локацію ворог накрив вогнем у відповідь, і пакет артилерії поцілив у прилеглі будинки. Один із них – будинок родини Туревських.

Яке рішення?

Поки сім'я із чотирма дітьми та бабусею тулиться в однокімнатній квартирі, їхній будинок відновлюють волонтери благодійного фонду "Фенікс-Україна".

Самі себе вони іронічно називають #НаВсюГоловуВолонтери, а насправді це – команда будівельників, до якої долучаються десятки людей не лише з України, а й з різних країн та континентів.

Фото: Кирило Чуботін

Як це працює?

Живуть волонтери-будівельники у католицькому монастирі, інструменти мають власні, будматеріали купують за донати, але часто в хід іде все, що лишилося придатним від зруйнованих будинків – фундамент, необгоріла цегла.

Наприклад, кошторис на відновлення дому Туревських – 2 млн грн, тому доводиться економити кожну копійку.

Сім'ї, котрим надають допомогу, теж не сидять склавши руки, адже будівництво – це багато роботи типу "принеси-прибери-подай". Тому будь-яка допомога не зайва.

Для волонтерів кожен відновлений дім – не просто черговий проект. Вони намагаються врахувати потреби і вподобання кожної родини, втиснувши їх у рамки кошториса.

Будинок Туревських був одноповерховим, але родина виховує чотирьох дітей, тому команда #НаВсюГоловуВолонтерів вирішила звести другий поверх, а під час внутрішнього оздоблення готують ще один сюрприз.

На рахунку волонтерів із "Фенікс-Україна" вже чимало відновлених осель у Чернігові та області. Вони не зупиняються, вірять у людей, дива і власні сили, хоч би що не трапилося.

Вся їхня мотивація і натхнення поміщаються у три слова:

"Зможемо-відбудуємо-переможемо".

Для усіх небайдужих – сторінка благодійного проєкту, де можна долучитися до нелегкої справи з подолання лиха, принесеного на нашу землю російськими загарбниками: phoenix-ukraine.com.ua

Як повідомлялось, будівельники розпочали капітальний ремонт дитсадка "Лісова казка" на Чернігівщині, який постраждав від удару російських ракет.

Також раніше повідомляла Рубрика, у Чернігові відновили пологовий будинок, пошкоджений під час обстрілу російськими ракетами під час активних бойових дій у лютому-березні 2022 року

Нагадаємо, у Бучі відбулась презентація дашборду для моніторингу видатків на відбудову Київської області після повномасштабного вторгнення росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: