fbpx
Сьогодні
21:21 24 Гру 2023

Ігнат розповів, що ворог дронами шукає засоби, якими Україна збила три винищувачі Су-34 рф

Фото: ПС ЗСУ

Наразі російська армія робить спроби знайти засоби, якими було збито три ворожі винищувачі Су-34. Для цього окупанти використовують БпЛА.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Рубрика.

"Зараз ворог, використовуючи безпілотники, намагається розвідати якомога більше, зібрати інформацію в тих районах південних, де, власне, відбулося збиття російських винищувачів", – поінформував він.

Ігнат підкреслив, що таким чином війська російської федерації шукають ті засоби, "якими були відправлені їхні літаки у вічний політ".

Водночас він зауважив, що, після успішного збиття українськими військами трьох російських винищувачів Су-34, значно менше ворог застосовує авіаційні засоби ураження, особливо керовані авіабомби, зокрема на Херсонському напрямку.

Речник наголосив, що ворог має розуміти: системи для його ураження, зокрема й надані міжнародними партнерами, можуть з'являтися на різних напрямках, а не лише там, де зазнали цієї втрати в авіатехніці окупанти.

"Повітряні сили можуть проводити такі операції на різних напрямках. Питання лише в тому, щоб було більше цих систем, про що і йдеться у рамках нашої коаліції протиповітряної оборони, яка створена нещодавно", – зазначив Ігнат.

Речник Повітряних сил ЗСУ акцентував, що Україна чекає на військову допомогу, зокрема від Німеччини, та постачання додаткових систем Patriot, IRIS -T та інше озброєння, що допоможе здобути перевагу над ворогом та відігнати його від українських кордонів.

Нагадаємо, що 22 грудня, українські військові знищили три літаки Су-34 російської федерації. Це сталося на південному напрямку.

Російські бомбардувальники Су-34 імовірно були збиті на півдні України зенітно-ракетним комплексом Patriot, який перекинули ближче до фронту, а саме у Херсонську область.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що українські військові протягом тривалого часу "полювали" за російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34 на півдні.

Зазначимо, що більше літальних апаратів російські ВКС втратили лише під час заколоту Пригожина. Тоді за весь період війни "вагнерівці" стали першими, хто збив Іл-22, яких у росії не більше 10 одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: