fbpx
Сьогодні
14:59 21 Жов 2023

Сили оборони: окупанти не полишають спроб взяти Авдіївку, проте активність штурму дещо знизилася

English version here

Фото: Oleg Palchyk

Активність російських військ в районі Авдіївки на Донеччині дещо знизилась, однак ворог не полишає намірів захопити місто, тривають бої.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

"На Авдіївському напрямку дещо знизилась активність ворога, але він продовжує іти вперед. Ворог не полишає спроб взяти Авдіївку. Наші воїни там стійко тримають оборону", – сказав військовий.

Загалом, як зазначив речник, на Таврійському напрямку за минулу добу ворог завдав 1 ракетного і 4 авіаційні удари.

"Більшість з них – це КАБи (керовані авіаційні бомби – ред.), і вони саме на Авдіївському напрямку", – зазначив він.

Окрім того, він повідомив, що за минулу добу безуспішними були наступальні дії окупантів в районах Новокалинового, Степового, Первомайського.

Без успіху ворог також вів штурмові дії біля Мар'їнки і Новомихайлівки. Там відбито близько 20 атак.

"У цілому за минулу добу на Таврійському напрямку відбулося 53 бойові зіткнення і ворог здійснив 685 артобстрілів, Сили оборони знищили 11 танків і 29 бойових броньованих машин, і близько 80% з цього саме на Донеччині", розповів полковник.

Також, за даними Штупуна, російські окупанти намагалися відновити положення на Шахтарському та Запорізькому напрямках. Але спроби росіян були безуспішними.

Там відбито атаки в районах Золотої Ниви, Старомайорського, Полтавки та Роботиного. Біля Роботиного ворог намагається відновити втрачене положення, але безуспішно.

Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку також розповів, що артилерія ЗСУ протягом доби виконала 1244 вогневих завдання.

Він додав, загальні втрати ворога минулої доби склали 496 осіб, двоє окупантів здалися в полон, знищено 50 одиниць військової техніки.

Загалом, минулої доби, 20 жовтня, Сили оборони ліквідували ще майже 800 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали близько 293 тисяч солдатів. Найбільших втрат росіяни зазнали на Авдіївському напрямку.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Після так званого "затишшя", від учора в Авдіївці фіксується нове загострення. російські загарбники не полишають спроб захопити місто.

Через загострення ситуації на лінії фронту навколо Авдіївки постачання гуманітарної допомоги в місто наразі призупинено, проте резервів вистачить на три місяці.

На думку військових аналітиків з ISW перша російська наступальна операція в районі Авдіївки 10 жовтня призвела до значних втрат російської техніки. Проте російські війська перегрупувалися та знову розпочали наступ.

19 жовтня, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся з командуванням українських Сил оборони, які ведуть бої з російськими військами на Авдіївському напрямку: обговорили послідовність наступних дій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: