fbpx
Сьогодні
22:44 23 Гру 2023

У МКІП засудили вчинок журналіста, який вирішив не повертатися в Україну, скориставшись відрядженням на саміт ЄС

Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) опублікувало заяву, де засуджує вчинок ведучого «24 каналу» Олексія Печія, який не повернувся із саміту Європейської ради, куди поїхав за акредитацією.

Про це повідомили в пресслужбі МКІП, пише Рубрика.

«Ми засуджуємо його (Олексія Печія — ред.) дії, адже вони є прямим порушенням законодавства та заяви, яку він підписав перед відрядженням», — йдеться в повідомленні міністерства.

Тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури Ростислав Карандєєв зазначив, що міністерство формує відносини з медіаспільнотою «на засадах довіри». Він нагадав, що кожен, хто виїжджає для реалізації якогось завдання за кордон, подає великий пакет документів. Також охочі виїхати підписують заяву, зобов'язуючись повернутись в Україну.

Карандєєв наголосив, що ті, хто отримали дозвіл на виїзд, повертаються, а випадок з журналістом «24 каналу» він назвав «поодиноким» і таким, що «характеризує його як людину та громадянина».

«Цей випадок жодним чином не має кидати тінь на інших українських журналістів, які щоденно працюють для привернення уваги світової спільноти до війни в Україні», — сказав виконувач обов'язків міністра. 

Раніше Рубрика повідомляла, що ведучий "24 каналу" Олексій Печій отримав акредитацію на саміт Європейського Союзу, який проходив з 14 по 15 грудня, та потім вирішив не повертатися до України. При цьому запевнив, що буде боротися  інформаційному просторі, але вже за межами країни.

Керівництво телеканалу заявило, що "шоковані вчинком Печія та не могли повірити, що він таке зробить".

Сам Печій написав пост у соцмережах (зараз на його сторінці не можна побачити дописи, фото, друзів тощо). Своє рішення залишитися в Європі він обумовив тим, що Україні бракує "горизонтальної комунікації з західним суспільством", і Печій вирішив цю горизонтальну комунікацію налагоджувати.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: