fbpx
Сьогодні
21:29 23 Гру 2023

На Херсонщині волонтери, скориставшись дозволом на тимчасовий виїзд із країни, не повернулися назад

Представники волонтерських організацій «Єдина Україна» та «Аджалик» отримали дозвіл на виїзд за кордон для доставки гуманітарної допомоги. Згодом вони скористались ним, щоб не повертатися в Україну.

Про це розповів голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, пише Рубрика.

За його словами, 10 волонтерів скористалися системою «Шлях», яка дає змогу виїжджати за кордон, щоб доставити гуманітарну допомогу для цивільних і військових. Отримавши дозвіл від ОВА, вони виїхали за кордон. Проте згодом повернулись і привезли обіцяну гуманітарну допомогу. Однак пізніше вони повторно використали дозволи на виїзд і цього разу вже вирішили не повертатись.

«Не всі, хто називають себе благодійниками, такими є насправді. Деколи за словом "допомога" приховують свої корисливі цілі», — сказав голова ОВА.

Прокудін зазначив, що нині розпорядження про виїзд для цих організацій скасували, а про факт незаконного перетину кордону вже повідомили правоохоронним органам.

Про систему «Шлях»

Система запрацювала із 17 березня 2022 року. За даними, які Мінінфраструктури, станом на початок липня 2023 року до неї внесли 254 тисячі людей. Із них майже 150 тисяч — це водії, які виконують бізнес-перевезення за ліцензіями.

За рік роботи «Шляху» 19 тисяч чоловіків скористалися системою для виїзду за кордон — такі оцінки озвучив народний депутат від «Слуги народу» Сергій Козир.

Раніше Рубрика повідомляла, що ведучий "24 каналу" Олексій Печій отримав акредитацію на саміт Європейського Союзу, який проходив з 14 по 15 грудня, та потім вирішив не повертатися до України. При цьому запевнив, що буде боротися  інформаційному просторі, але вже за межами країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: