fbpx
Сьогодні
11:39 23 Гру 2023

Ведучий 24 каналу вирішив не повертатися до України, скориставшись відрядженням на саміт ЄС

Ведучий "24 каналу" Олексій Печій отримав акредитацію на саміт Європейського Союзу, який проходив з 14 по 15 грудня, та потім вирішив не повертатися до України. При цьому запевнив, що буде боротися  інформаційному просторі, але вже за межами країни.

Про це пишуть 24 канал, "Детектор Медіа", Печій у Facebook.

Керівництво телеканалу заявило, що "шоковані вчинком Печія та не могли повірити, що він таке зробить".

"Олексій Печій отримав акредитацію на Саміт ЄС, який проходив з 14 по 15 грудня. Втім, по його завершенні журналіст і ексведучий 24 каналу не повернувся до України. І лише за тиждень написав допис, у якому намагався виправдати свою зрадницьку позицію", зазначили на каналі.

Там наголошують, що ведучий підставив своїх колег та кинув тінь на репутацію журналістів у цілому.

На сайті також оприлюднили офіційну позицію, в якій засудили поведінку свого ексспівробітника.

В свою чергу, генеральний директор медіахолдингу "Люкс" Роман Андрейко зазначив, що Печій втік з країни, "усвідомлюючи усі наслідки своєї втечі", і буквально спалив мости.

Також ведуча Ірина Узлова зазначила, що "позиція і рішення всього однієї людини не віддзеркалює внесок та ідеологію всього колективу, який і думки не має їхати жити та боротися деінде".

А ведучий Арсен Цимбалюк "наголосив, що такі, як Олексій Печій, повинні збагнути, що жодна Польща, жодна Західна Європа не врятують усіх, якщо не встоїть Україна".

Сам Печій написав пост у соцмережах (зараз на його сторінці не можна побачити дописи, фото, друзів тощо). Своє рішення залишитися в Європі він обумовив тим, що Україні бракує "горизонтальної комунікації з західним суспільством", і Печій вирішив цю горизонтальну комунікацію налагоджувати.

Топчій 24 канал

Фото: Скріншот з Фейсбука Печія

Також він запевнив, що нібито не припинятиме "робити те, що вміє, і те, що може трохи наблизити перемогу".

Журналіст наголосив, що зробив такий висновок після закінчення саміту, поспілкувавшись з політиками та іноземними колегами.

"Попри засудження, тиск і переслідування я не припинятиму робити те, що я вмію…Я усвідомлюю, що в найближчі дні проти мене розпочнеться кампанія так званого медіакілерства, метою якої буде знищення мене, як журналіста, попри всю мою попередню роботу. Втім, поки це можливо, я продовжуватиму інформаційну боротьбу і ніколи не відмовлюся від пошуків допомоги для українського війська, де б я не був", – заявив Печій.

Нагадаємо, що підозру у державній зраді отримав народний депутат Олександр Дубінський. Він входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу Збройних сил росії, яке відоме як ГРУ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: