fbpx
Сьогодні
17:47 21 Гру 2023

Секретар РНБО прокоментував посилення взимку ППО потужними системами

Фото ілюстративне

Під час пресконференції 19 грудня президент України Володимир Зеленський заявив, що протиповітряна оборона посилиться на зимовий час.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов прокоментував заяву Глави держави в ефірі УП.Live

"Це буде потужно, будуть потужні системи (ППО – ред.).

Це не системи, якими користуються мобільні вогневі групи. Про зовсім інші засоби ураження йде мова", підкреслив очільник РНБО.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський, 19 грудня, дав велику пресконференцію. Зустріч з журналістами присвячена підсумкам 2023 року.

"Ця зима інша, з викликами, втратами і викликами. Але ми стаємо дедалі сильнішими, потужнішими. Було у мене серйозне відрядження. Кілька нових систем Patriot будуть в Україні, захищати нашу державу взимку. Це дуже важливий результат", наголосив Зеленський.

До того ж, 13 грудня стало відомо, що передана Україні від Німеччини друга система ППО Patriot буде розгорнута та введена в експлуатацію до кінця поточного року.

Як відомо, 18 квітня уряд Німеччини офіційно повідомив, що Берлін вже доставив перший ЗРК Patriot в Україну разом із ракетами.

Окрім того, у рамках чергового пакета допомоги Німеччина планує передати Україні найближчими днями 10 танків Leopard 1: до зимового пакета також ввійдуть додаткові системи ППО Patriot та IRIS-T, а також три зенітні гармати Gepard.

Також Україна отримала від Сполучених Штатів Америки пакет технічних даних для початку місцевого виробництва деяких проєктів FrankenSAM — радянських зенітних ракетних комплексів, які планують модернізувати та адаптувати під західні ракети.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: