fbpx
Сьогодні
16:23 13 Гру 2023

Друга система Patriot з Німеччини почне захищати небо України ще цього року

English version here

Передана Україні від Німеччини друга система ППО Patriot буде розгорнута та введена в експлуатацію до кінця поточного року.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, повідомляє Рубрика, посилаючись на Aussiedlerbote.

Німецький канцлер зазначив у ході виступу в Бундестазі, що здатність України захистити себе від численних російських повітряних атак із застосуванням дронів та ракет покращилася.

Шольц також заявив, що також Україні нададуть бронетехніку, боєприпаси та зимовий захисний одяг для Сил оборони, а також електрогенератори для подолання дефіциту електроенергії.

"Все це конче необхідно. Тому що Росія тепер повністю поставила свою економіку на службу цій війні. Виробництво російської зброї йде повним ходом", – зазначає він.

Також канцлер ФРН попередив про наслідки зниження підтримки країнами-партнерами України, яка продовжує відбивати широкомасштабну військову агресію РФ.

"Путін, як і раніше, сповнений рішучості поставити Україну на коліна у військовому відношенні", – сказав він та додав, що російський диктатор розраховує на послаблення міжнародної підтримки України.

Нагадаємо, що на початку серпня німецький уряд повідомив про передачу Україні двох пускових установок зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Раніше ми писали, що у квітні 2023 року Німеччина також передала Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot із ракетами до нього. До складу одного комплексу входять радар, командний пункт і до восьми пускових установок, розрахованих на чотири ракети кожна.

Друга група українських військових пройшла навчання у Німеччині для роботи із зенітно-ракетним комплексом Patriot. Відповідну заяву 1 грудня зробив командувач багатонаціонального тренувального командування генерал-лейтенант Андреас Марлов. Навчання пройшли 70 українських солдатів і офіцерів.

Допомога від Німеччини

14 жовтня Німеччина передала Україні багатоцільові гусеничні всюдиходи Bandvagn 206, машини для прикордонників та 50 систем для виявлення дронів.

А 11 жовтня Німеччина оголосила про нову військову допомогу Україні вартістю близько одного мільярда євро. Пакет містить додаткові системи протиповітряної оборони, танки й боєприпаси.

Під час візиту до Києва 21 листопада міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про новий пакет допомоги Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: