fbpx
Сьогодні
09:25 19 Гру 2023

Найближчі цілі росіян на трьох напрямках, де наступає ворог: Сирський прокоментував ситуацію

Фото: t.me/landforcesofukraine

Аби захопити нові населені пункти Донецької та Харківської областей, російсько-окупаційні війська останні тижні почали активно наступати на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Як повідомив керманич, на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках тривають наступальні дії ворога.

"Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи "Шторм Z" та "Шторм V".

Мета ворога на цьому напрямку зрозуміла – це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Слов'янськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області", зауважив Сирський.

Командувач Сухопутних військ додав, що на Лиманському напрямку російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій українських військ в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку.

"Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники", – зазначив Сирський.

Водночас як додав керманич, "не припиняються щоденні штурмові дії російських військ в районі Синьківки з метою її захоплення та створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп'янськ".

"Ситуація складна. Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу", підкреслив Сирський.

Однак, командири й штаби в режимі 24/7:

  • відстежують зміни в обстановці,
  • аналізують дії противника та своїх військ,
  • приймають ефективні управлінські рішення для посилення оборони та знищення ворога.

"Ряд рішень щодо способів знищення ворога ми з командирами прийняли безпосередньо в районах бойових дій", зауважив Командувач Сухопутних військ.

Сирський також заявив, що на всіх трьох напрямках українські війська тримають оборону та знищують ворога. Ворог зазнає великих втрат, які поповнює резервами штурмових батальйонів сформованих з колишніх в'язнів.

Керманич уточнив, що за першу половину грудня ворог втратив у смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" близько восьми тисяч військовослужбовців.

Окрім того, захисники знищили або ушкодили понад п'ятсот одиниць ворожої військової техніки. Серед них:

  • 67 танків,
  • понад сто бойових броньованих машин,
  • 77 гармат і мінометів різних калібрів.

"На відміну від агресора, українські сили оборони намагаються досягати успіху шляхом продуманого планування бойових дій та ефективного використання артилерії, мінометів, ударних дронів та стрілецького озброєння.

А найбільшою цінністю для нас є життя наших воїнів. Мінімізація втрат завжди у пріоритеті під час планування операцій", наголосив Сирський.

Ситуація на фронті

Як повідомляють у ISW, війська Збройних сил України продовжують ведення наступальних й оборонних операцій на кількох напрямках.

Зокрема, українські воїни просунулися в районі Синьківки на Куп'янському напрямку та успішно контратакували на схід від Невельського під Авдіївкою.

Своєю чергою геолокаційні кадри показують, що російські війська нібито просунулися на північний захід від Хромового та в Курдюмівку.

Російські війська також продовжують наступальні операції поблизу Авдіївки. Геолокаційні кадри показують, що окупанти нібито досягли незначних успіхів поблизу Степового.

На тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області робота українських оборонців є непростою, але вона просувається.

Загалом минулої доби військові ЗСУ відбили 21 атаку ворога на Бахмутському напрямку, утримують зайняті позиції на Херсонському напрямку. Ракетні війська уразили 2 райони дистанційного мінування росіян. Лише за минулу добу на фронті відбулося 105 боєзіткнень.

Окрім того, 18 грудня окупанти втратили ще 1140 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить приблизно 348 300 військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: