fbpx
Сьогодні
09:30 29 Лис 2023

Керівництво армії рф засекретило карти мінних полів, через що окупанти підриваються на своїх же мінах, - Генштаб

Фото: DRC

Російські загарбники часто підриваються на своїх же мінах та зазнають втрат, оскільки керівництво армії рф засекретило карти мінних полів в Україні.

Про це розповів речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

Як повідомив військовий, на Херсонщині у районі тимчасово окупованих Кринок один з підрозділів 810 морської піхоти російських окупаційних військ відмовився виконувати наказ та йти на штурм позицій ЗСУ.

"Мотивували свою відмову російські терористи відсутністю координації з артилерією, поганими погодними умовами і відсутністю розвідувальних даних", – заявив Ковальов.

Як зауважив речник, штурмові дії також ускладнюють мінні загородження, зроблені загарбниками.

"Карти цих мінних полів засекречені, а інформацію штурмовим підрозділам окупантів передається тільки за квадратами і без чітких координат", – додав військовий.

Так, за місяць російська 810 бригада морської піхоти втратила близько 50 солдатів через підрив на власних мінах.

Нагадаємо, що у зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Окрім того, 17 листопада, українські військові також заявили, що провели серію успішних дій на лівому березі Дніпра у Херсонській області. ЗСУ вдалося закріпитися на кількох плацдармах.

Що відомо по удар по 810 бригаді армії рф

Нагадаємо, 19 листопада наші військові "накрили" окупантів в День ракетно-артилерійських військ. Це сталося під час нагородження на тимчасово окупованій частині Херсонської області.

Тоді засновник підрозділу "Птахи Мадяра" Роберт Бровді (Мадяр) розповів, що українські військові відплатили окупантам за підлий удар по 128 бригаді на Запоріжжі. Так, 19 листопада було знищено велике скупчення росіян, які збиралися отримувати "нагороди" за вбивства українців.

Українці назвали цей удар помстою терористам за атаку по наших воїнах на Запорізькому напрямку. Мова йде про 128-у окрему гірсько-штурмову бригаду.

У ЗСУ підтвердили удар по скупченню окупантів 810 бригади морської піхоти у Херсонській області. Точної втрати ворога не розкриваються.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: