fbpx
Сьогодні
14:59 17 Гру 2023

На Рівненщині запустили мобільний додаток для спортивної реабілітації: навіщо це рішення

English version here

Фото: Рівненська обласна державна адміністрація

На Рівненщині відбулась презентація мобільного додатку Trenvet UA, який допомагає отримати безкоштовну спортивну реабілітацію ветеранам та військовослужбовцям.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Рівненської обласної державної адміністрації, пише Рубрика.

У чому проблема?

На Рівненщині усі державні послуги для ветеранів та різні види допомог стають комплексними. Загалом 18 органів центральної влади дотичні до ветеранської політики.

"Головну роботу сьогодні виконують наші воїни на фронті. А наше завдання – забезпечити достойну підтримку та умови для тих, хто повертається додому.

Ніхто не є байдужим, коли мова йде про ветеранів", – сказав в.о. голови РівнеОДА Сергій Подолін.

Яке рішення?

Застосунок розробила громадська організація "Федерація стронгмену України" та "Звитяга Нескорених" за підтримки Українського ветеранського фонду.

Мета додатку — об'єднати ветеранів війни з фахівцями у сфері фізичної культури та спорту, проводити безкоштовні тренування та реалізацію фізичної активності.

Як це працює?

У межах заходу представили мобільний додаток для ветеранів війни "TRENVET", який допомагає Захисникам України знайти для себе оптимальне рішення для спортивної реабілітації.

Під час форуму відбулося презентація можливості реінтеграції для захисників України і членів їхніх сімей на Рівненщині, зокрема у сферах медичної та фізкультурно-спортивної реабілітації.

Рівненщина, презентація додатку Trenvet UA

Фото: Рівненська обласна державна адміністрація

Якщо ветеран бажає займатись фізичною культурою з якісним фахівцем в зручній для нього локації, то йому варто:

  • зареєструватись в додатку "TRENVET", натиснувши кнопку "ВЕТЕРАН",
  • заповнити відповідні дані,
  • обрати зручну для себе локацію тренувань та види спорту.

Своєю чергою "TRENVET" надасть йому інформацію про найближчий спортивний зал та тренера, який із задоволенням проведе тренування на волонтерських засадах.

Якщо тренер бажає допомогти ветерану краще інтегруватись у суспільство, подолати жахи війни та надихнутись здоровим способом життя, він може також зареєструватися у мобільному додатку у якості "ТРЕНЕРА".

Як повідомляють, серед спікерів на форумі був присутній володар титулу "Найсильніша людина світу" Василь Вірастюк, який зокрема презентував досвід спортивно-ветеранської роботи в регіонах України.

Рівненщина, презентація додатку Trenvet UA

Фото: Рівненська обласна державна адміністрація

Також під час заходу було підписано меморандум про співпрацю між Рівненською ОДА та Федерацією стронгменів України.

Нагадаємо, у Рівному відкрили інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових Recovery, де завдяки надсучасним технологіям мультидисциплінарна команда закладу зможе надавати якісну безоплатну реабілітаційну допомогу для понад 1000 військовослужбовців щороку.

Окрім того, у Львівській області в місті Новояворівську відкрили першу в Україні клініку дофронтової стоматологічної допомоги Dental Front. Там безкоштовно надаватимуть стоматологічні послуги мобілізованим перед відправленням на фронт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: