fbpx
Сьогодні
13:29 08 Гру 2023

Уряд спростив забезпечення українців допоміжними засобами реабілітації: у чому рішення

English version here

Кабмін спростив процедуру забезпечення та дострокової заміни допоміжних засобів реабілітації для осіб з інвалідністю та окремих категорій громадян.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук за підсумками засідання уряду, інформує Рубрика.

У чому проблема?

В Україні налічується 3 мільйони людей з інвалідністю, за останні півтора року їх кількість збільшилася приблизно на 300 тисяч.

Таке стрімке зростання спричинено повномасштабним вторгненням росії. Відповідно, зростає кількість запитів до держави за підтримкою та забезпеченням. Новий законопроєкт покликаний вирішити цю проблему.

Яке рішення?

Кабінет Міністрів спростив для осіб з інвалідністю та окремих категорій громадян процедуру забезпечення та дострокової заміни допоміжних засобів реабілітації.

Як це працює?

Відповідні зміни внесено до постанови КМУ від 05.04.2012 №321 "Про затвердження Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку".

Так, згідно із змінами, спрощено процедуру забезпечення осіб з інвалідністю та інших окремих категорій населення допоміжними засобами реабілітації шляхом оптимізації переліку необхідних документів.

Водночас розширено можливості осіб для звернення за допоміжними засобами реабілітації шляхом подання документів через соціального працівника закладу охорони здоровʼя або безпосередньо працівнику Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Також уряд врегулював питання дострокової заміни засобів реабілітації, що були втрачені внаслідок бомбардувань, авіаударів та інших збройних нападів під час збройної агресії рф проти України.

Крім того, визначено порядок здійснення обліку підприємств, які забезпечують осіб допоміжними засобами реабілітації, та подання ними документів до Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Раніше уряд розширив можливості державної програми протезування: учасникам бойових дій надана можливість отримати протез підвищеної функціональності без потреби у первинному протезуванні.

Як повідомлялось, 29 листопада в Україні набули чинності зміни до ліцензійних умов для реабілітаційних закладів, відділень та фахівців, котрі надають послуги з реабілітації.

Також повідомлялось, в Україні набули чинності зміни умов ліцензування психологів.

Раніше ми писали, що в Україні набули чинності зміни до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, які були ухвалені постановою Кабінету міністрів та стосуються надання реабілітаційної допомоги.

Також Рубрика повідомляла, що в Україні встановили нові стандарти для лікування опіків.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: