fbpx
Сьогодні
Фото 10:16 13 Чер 2023

Для мобілізованих на Львівщині відкрили першу в Україні стоматологічну клініку: у чому рішення

Фото: loda.gov.ua

У Львівській області в місті Новояворівську відкрили першу в Україні клініку дофронтової стоматологічної допомоги Dental Front. Там безкоштовно надаватимуть стоматологічні послуги мобілізованим перед відправленням на фронт.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації, пише Рубрика.

У чому проблема?

Зазначається, що кожен третій боєць має стоматологічну проблему. Через це наші захисники і захисниці, потрапивши на фронт, відчувають великий дискомфорт та часто страждають на нестерпний біль.

Яке рішення?

У місті Новояворівську на Львівщині відкрили першу в Україні клініку дофронтової стоматологічної допомоги Dental Front.

Фото: loda.gov.ua

Фото: loda.gov.ua

Як це працює?

Кабінет повністю облаштований новим сучасним обладнанням, рентген апаратом, холодильником та медичними інструментами, спрямований на роботу двох лікарів-стоматологів.

Загальна вартість клініки – 150 тисяч доларів. До її відкриття долучилися меценати, благодійники та небайдужі спеціалісти стоматологічної сфери.

Фото: loda.gov.ua

Фото: loda.gov.ua

У клініці стоматологи-волонтери безкоштовно надаватимуть стоматологічну допомогу мобілізованим бійцям.

  • Які послуги доступні?

Доступні послуги за напрямами: гігієна, терапія, ендодонтія, хірургія (видалення).

За дванадцятигодинний робочий день, в місяць клініка зможе провести 130 процедур гігієни, або 156 порожнин, 78 ендо-, або 260 видалень.

У планах — відкриття подібних клінік у Київській та Дніпропетровській областях. Загалом у межах проєкту відкриють аналогічні клініки в усіх регіонах України. Загальна вартість благодійного проєкту – 2 млн доларів.

Фото: loda.gov.ua

Фото: loda.gov.ua

  • Як записатися на прийом?

Щоб записатися у клініку, військовим, які у подальшому вирушатимуть на лінію розмежування, потрібно написати у соцмережі Dental Front за посиланням.

Нагадаємо, стоматологічний "батальйон", який започаткували шестеро лікарів-стоматологів із Вінниччини, надає допомогу оборонцям на передовій.

Також ми розповідали, як уперше з початку повномасштабної війни донорське серце доправили гелікоптером з Вінниці до Києва і врятували підлітка Максима.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: