fbpx
Сьогодні
Відео 11:49 10 Гру 2023

Кліматичні активісти вилили зелену фарбу в найвідоміший канал Венеції

Фото: ANSA

Для того, щоб підкреслити необхідність вирішення кліматичної кризи, напередодні члени кліматичної групи Extinction Rebellion зафарбували у зелений колір Гранд-канал у Венеції.

Про це пише італійське агентство ANSA, цитує Рубрика.

Як зазначили у виданні, протестувальники скинули у канал флуоресцеїн. Ця речовина є нешкідливою та зробила воду зеленою.

Деякі активісти використали мотузки та ремені, щоб повиснути на відомому мосту Ріальто і вивішати банер з критикою італійського уряду.

"Ми всі повисли на волосині. Ми знаємо, що наше майбутнє в небезпеці, і що нічого не робиться для його захисту", – заявили вони.

Окрім того, напередодні Extinction Rebellion також зафарбувала води каналу Навільо Гранде в Мілані і річок у Римі, Турині і Болоньї.

Група заявила, що використовувала "нешкідливий барвник, щоб засудити черговий політичний провал саміту COP28 і світових урядів у боротьбі з кліматичною кризою".

"Поки уряди говорять, ми підраховуємо збитки і жертви безперервних повеней і пожеж", – заявили активісти.

Нагадаємо, раніше італійський Сенат схвалив урядовий законопроєкт про покарання екоактивістів за псування культурних пам'яток, і закликав схвалити його нижню палату парламенту.

Закон запропонувала права партія "Ліга", що входить до правлячої коаліції, як інструмент протидії кліматичним активістам, які для привернення уваги до теми вдаються до вандалізму щодо історичних пам'яток або музейних експонатів.

"З огляду на нещодавні події важливо, щоби уряд проявив якусь суворість у відповідь на певну поведінку", – прокоментувала сенаторка Джулія Бонджорно.

За такі форми протесту у проєкті пропонують карати штрафами до 1500 євро та до одного року позбавлення волі. 

Нагадаємо, що в Італії знаменитий римський фонтан Треві став черговою жертвою екоактивістів: члени групи Ultima Generazione, що перекладається як "Останнє покоління", забралися у фонтан та вилили у воду чорну фарбу.

Окрім того, кліматичні активісти влаштували в Амстердамі у Рейксмузеум акцію біля відомої картини Рембрандта "Нічна варта". Учасники акції вирішили звернути увагу на проблему підвищення рівня води в океанах.

Довідка

Нагадаємо, активісти "Останнього покоління" останнім часом регулярно влаштовують акції привернення уваги у музеях і картинних галереях, приклеюючи себе до експонатів або обливаючи їх фарбою, але так, щоб не пошкодити.

 4 листопада у Римі кліматичні активістки облили овочевим супом полотно Вінсента ван Гога "Сіяч" та приклеїли себе до стіни; захищена склом картина не постраждала.

У Іспанії, 5 листопада, в мадридському музеї Прадо кліматичні активісти приклеїли себе до рам двох всесвітньо відомих картин іспанського майстра Франсіско де Гойї, таким чином проявляючи стурбованість до надзвичайної кліматичної ситуації в країні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: