fbpx
Сьогодні
23:05 05 Бер 2023

Кліматичні активісти у нідерландському музеї влаштували акцію біля картини Рембрандта

Кліматичні активісти влаштували в Амстердамі у Рейксмузеум акцію біля відомої картини Рембрандта "Нічна варта". Учасники акції вирішили звернути увагу на проблему підвищення рівня води в океанах.

Про це повідомляє NOS, пише Рубрика.

"Кліматичні активісти з Extinction Rebellion влаштували акцію перед картиною "Нічна варта" в Рейксмузеум в Амстердамі. Група з десяти молодих людей стояла з транспарантом перед картиною Рембрандта", – йдеться у повідомленні.

В Амстердамі у Рейксмузеум кліматичні активісти влаштували акцію

Зазначається, що твір не пошкоджений і, як під час попередніх акцій у музеях, не був заляпаний фарбою.

Учасникам акції від 15 до 22 років. Вони закликали "жодного мистецтва на затопленій планеті", і тримали плакат із копією картини, на якій, на відміну від оригіналу, були зображені люди, які стояли у воді. Таким чином, учасники акції вирішили звернути увагу на проблему підвищення рівня води в океанах та закликали відмовитися у співпраці з компаніями, які використовують викопне паливо.

Мітингарів оперативно затримала охорона музею та вивела з будівлі.

Один із присутніх активістів розповів NOS, що вони, щоб потрапити в музей та провести акцію, просто купили квитки. А потім перед картиною "Нічна варта" дістали свої банери та вигукували гасла з вимогою справедливості щодо клімату.

Довідка

Раніше ЗМІ повідомляли, що у Гаазі кліматичний активіст намагався приклеїти себе до однієї з найвідоміших картин нідерландського художника Яна Вермера "Дівчина з перловою сережкою" в музеї Мауріцгейс.

Його та ще двох кліматичних активістів затримала поліція.

Всі троє затриманих мають бельгійське громадянство.

У своїй заяві музей наголосив, що "мистецтво беззахисне" і будь-які спроби завдати йому шкоди з будь-якою метою є неприйнятними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: