fbpx
Сьогодні
Відео 22:42 07 Гру 2023

Журналісти The Times побували на секретному об'єкті ГУР: вибухівки вистачить на весь російський флот

Фото: DR

Флот українських морських безпілотників знаходиться на секретній базі на річці Дніпро, звідки військові нищать морську техніку російських загарбників.

Про це інформує видання The Times, журналісти якого побували на об'єкті Головного управління розвідки, пише Рубрика.

The Times описує побачені на секретній базі українські морські дрони Magura V5, кожен з яких оснащений:

  • двома камерами,
  • інфрачервоною оптикою,
  • супутниковим приймачем,
  • має двигун, який дозволяє йти зі швидкістю понад 83 км/год.

У носовій частині знаходиться 250-кілограмова боєголовка.

флот морських БпЛА

Фото: скпіншот з відео The Times

Журналісти також побачили дрони наступного покоління з більш важкими боєголовками, які можуть скинути міну на шляху корабля і "без жодних ушкоджень повернутися на базу".

Українські розвідники розповіли журналістам, що мають три типи безпілотників.

У виданні наголосили, що вибухівки на них "вистачить, щоб знищити весь Чорноморський флот росії".

The Times зазначає, що операції командира флоту з позивним 13 розпочались із пошкодження морськими дронами:

Зауважують, що вдруге його було пошкоджено випадково — безпілотники зачепили корабель, коли маневрували, намагаючись уникнути переслідування ворожої авіації.

За словами командира 13, всі ці атаки — робота команди дистанційних операторів ГУР.

"Це озброєння надзвичайно ефективне. Якщо ми лише приблизно уявимо собі, скільки коштує побудувати такі кораблі, як Котов, і навчити екіпаж, то на будівництво і спорядження таких кораблів потрібні роки.

Навіть якщо порахувати всі безпілотники, використані для атаки на один [корабель], вони в тисячі разів дешевші", — сказав командир.

Командир флоту з позивним 13 сказав журналістам, що крайні свої дві цілі він потопив у тимчасово окупованому Криму 10 листопада. Командир додав, що два українські безпілотники тоді влучили у десантні катери проєктів Акула та Серна. Катери потонули разом із бронетранспортером, який перебував на борту.

"Вони знали, що ми йдемо. Але вони нічого не могли з цим зробити. Радість була неймовірна. Метою мого життя було потопити російський корабель, а ми потопили відразу два.

І, наскільки я знаю, цього ще ніхто й ніде не робив. Тепер у нас нова мета — потопити щось більше", — розповів командир.

Командир також зазначив, що з початку їхньої операції росіяни почали поводити себе у Чорному морі "обережніше".

"Дуже важливо, чого досяг український флот — відкинув росіян, відкрив нові морські шляхи… Тепер вони більшість часу проводять біля узбережжя Криму, здійснюють рейси між Севастополем, Феодосією, Керчю, Новоросійськом.

Вони більше не можуть дозволити собі подорожувати цим маршрутом так вільно, як це було до того, як ми почали роботу", — додав український військовий.

Командир 13 додав, що підрозділ працює над тим, щоб "мати можливість знищити весь Чорноморський флот".

За даними видання, інші військові підрозділи, серед яких й Служба безпеки України, використовують морські дрони Sea Baby. Зокрема, саме цими дронами було атаковано:

Нагадаємо, що за рік існування флот морських дронів уразив вісім російських суден: "Адмірал Макаров", "Іван Голубець", "Іван Хурс", "Сергій Котов", "Нафтовий маяк", "Новоросійськ", "Акулу" та "Серну". 

Окрім того, росіяни перемістили частину своїх кораблів із тимчасово захопленого Криму до Новоросійська, але цей порт не може вмістити всі російські кораблі, тому в рф вирішили використати для цього окуповану частину Грузії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: