fbpx
Сьогодні
09:57 01 Сер 2023

У росії заявили про чергову атаку морськими дронами кораблів Чорноморського флоту

У ніч на 1 серпня, в захопленому Криму окупанти нібито відбили спробу українських військових атакувати кораблі Чорноморського флоту рф морськими безпілотниками.

Про це мова йде в заяві російського Міністерства оборони.

Як стверджують там, трьома морськими безекіпажними катерами намагалися атакувати патрульні кораблі "Сергій Котов" та "Василь Биков", які діяли за 340 км на південний захід від Севастополя.

"Під час відбиття атаки всі три безекіпажні катери противника знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів", заявило міністерство рф.

У Міноборони росії запевняють, що кораблі "Сергій Котов" та "Василь Биков" Чорноморського флоту й досі продовжують виконувати поставлені завдання.

Також відомство зазначило, що "Сергій Котов" виконує "завдання щодо контролю судноплавства". Це може означати його участь у блокаді українських портів.

Українська влада та військове керівництво поки що не коментували ці заяви росіян.

Нагадаємо, що коли востаннє російське Міноборони заявляло про "відбиття атаки" на Чорноморський флот наприкінці травня, наші джерела у військових колах повідомляли про успішне ураження російського корабля "Іван Хурс" морськими дронами.

Що відомо про ситуацію у Чорному морі

Нагадаємо, що 17 липня у Кремлі відмовилися від продовження "зернової угоди". Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що домовленості щодо "зернової ініціативи" фактично припинені.

Після цього президент України Володимир Зеленський запропонував Туреччині та ООН продовжити "зернову ініціативу" у тристоронньому форматі. Держава розглядає можливість транспортування продовольства через територіальні води Румунії та Болгарії.

Проте аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Чорноморський флот не дасть Москві можливості блокувати Україну, зокрема через побоювання військової конфронтації з країнами НАТО в цьому регіоні.

Україна активно використовує морські дрони для атак на російські військові кораблі та окупований Севастополь. Скоріш за все Кримський міст також був підірваний за допомогою безпілотників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: