fbpx
Сьогодні
11:45 07 Гру 2023

Умєров та Остін провели зустріч "за зачиненими дверима": що відомо

Фото: defense.gov

Міністр оборони України Рустем Умєров та міністр оборони США Ллойд Остін у Пентагоні провели двосторонні переговори "за зачиненими дверима". Обговорили план операцій України на 2024 рік. Окремий фокус зустрічі міністрів – це посилення протиповітряної оборони України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на пресслужбу Пентагону та на Міноборони України у Facebook.

Як повідомляється, перед початком переговорів міністрів "за зачиненими дверима" Остін публічно підтвердив підтримку України з боку США.

"Україна повернула собі більшу частину території, захопленої РФ з моменту її неспровокованого (повномасштабного) вторгнення в лютому 2022 року. Тож ми будемо підтримувати Україну в довгостроковій перспективі. Я впевнений, що наші союзники та партнери також будуть разом з нами", – зазначив глава Пентагону.

В американському оборонному відомстві наголосили, що двосторонні переговори між міністрами ґрунтувалися на розмовах, які відбулися минулого місяця в Києві, та включали стратегічні цілі України на наступний рік та довгострокове бачення майбутніх Збройних сил.

Остін також підтвердив новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійшли додаткові боєприпаси, артилерійське і танкове озброєння, а також патрони для стрілецької зброї.

Глава Пентагону також зупинився на значенні конференції зі зміцнення оборонно-промислової бази України, організованої Білим домом, а також міністерствами торгівлі й оборони США.

"Ми обговорили шляхи зміцнення партнерства між Україною та оборонною промисловістю США", – сказав Остін.

На думку міністра, це підкреслює прихильність Америки до "вільної та суверенної України, яка може захистити себе сьогодні й стримати подальшу російську агресію в майбутньому".

Умєров подякував Остіну за проведення двосторонніх дискусій та організацію оборонної конференції у Вашингтоні.

"Ми вважаємо цю конференцію… значним проривом у розвитку нашої військово-технічної співпраці. Це один із головних елементів підвищення самодостатності України", – наголосив глава Міноборони України.

Сторони також обговорили стратегічні цілі та план операцій України на 2024 рік.

Окремо міністри обговорили розвиток спільного оборонного співробітництва, залучення інвестицій у ВПК.

"Мали відкритий, чесний діалог між українським та американським урядом та компаніями про локалізацію виробництва в Україні, актуальні потреби та спроможності наших країн, можливості для розвитку співробітництва, інвестиції та будівництво спільних підприємств", – зазначив Умєров.

Крім того, цього міністри обговорили продовження підтримки України з боку США. Умєров висловив сподівання, що фінансування на 2024 рік буде ухвалене.

"Окремий фокус – посилення протиповітряної оборони. Це особливо важливо в зимовий період", – зазначили у Міноборони.

Також Умєров та Остін обговорили підготовку української армії за стандартами НАТО і будівництво фортифікаційних споруд.

Візит української делегації до США

Нагадаємо, що українська делегація на чолі з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком та міністром оборони Рустемом Умєровим прибула до США. Українська делегації провела зустрічі з законодавцями, урядовцями та бізнесом США.

Вчора, 6 грудня, у Вашингтоні відбувся новий форум оборонних індустрій. Президент Володимир Зеленський запросив оборонні компанії США до співпраці з Україною.

Відомо, що у рамках американсько-української конференції США оголосили про передачу технологій та спільне виробництво зброї з Україною. Увага буде зосереджена на виробництві гібридних систем ППО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: