fbpx
Сьогодні
20:45 06 Гру 2023

США виділили новий пакет оборонної допомоги Україні на $175 млн: що входить

English version here

Сполучені Штати сьогодні, 6 грудня оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму 175 мільйонів доларів, який зокрема включатиме боєприпаси для ППО та артилерійські снаряди, протирадіаційні та протитанкові ракети.

Про це йдеться у пресрелізі, який опубліковано на сайті Державного департаменту США, повідомляє Рубрика.

"Можливості, надані в сьогоднішньому пакеті, включають боєприпаси протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем, артилерійські снаряди, високошвидкісні протирадіаційні ракети, протитанкові ракети, боєприпаси для стрілецької зброї, підривні боєприпаси для подолання перешкод, обладнання для захисту критично важливих національних інфраструктур, запасні частини, допоміжне обладнання, послуги, навчання та транспорт", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що якщо Конгрес не схвалить запит президента США на додаткове фінансування національної безпеки, це буде один з останніх пакетів допомоги у сфері безпеки, який держава може надати Україні.

"Допомога Україні в захисті від російської агресії та забезпеченні її майбутнього сприяє інтересам нашої національної безпеки та сприяє глобальній стабільності в усьому світі, і нам потрібно, щоб Конгрес діяв негайно", — наголосили у Держдепі США.

Водночас президент США Джо Байден заявив, що Конгрес має ухвалити пакет додаткової допомоги для України. Він зазначив, що якщо підтримка України припиниться, то це лише "заохотить інших агресорів".

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, сьогодні, 6 грудня, Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден мав оголосить про виділення фінансування на додаткову допомогу Україні. Неназваний американський чиновник розповів, що президент США оголосить про виділення 175 мільйонів доларів на додаткову допомогу Україні під час сьогоднішнього виступу в Конгресі. Також Байден закликатиме Конгрес ухвалити його запит на фінансування національної безпеки, який включає понад 60 млрд доларів на допомогу Україні, додав співрозмовник Reuters.

Допомога Україні від США

Нагадаємо, що ще в жовтні поточного року Білий дім запросив у Конгресу США близько 106 млрд доларів для України, Ізраїлю та інших пріоритетних сфер.

Водночас 2 листопада Палата представників США ухвалила законопроєкт про виділення військової допомоги Ізраїлю на загальну суму 14,3 млрд доларів без згадки про Україну.

Втім, в ЗМІ з'явилися повідомлення, що лідери Конгресу США все ж розраховують схвалити фінансування програм допомоги Україні та Ізраїлю вже найближчими тижнями.

Минулого тижня новий спікер Майк Джонсон заявив, що "впевнений і оптимістичний" у тому, що Конгрес США зможе прийняти додаткові кошти на допомогу Ізраїлю та Україні до початку різдвяних свят. Тим часом у Білому домі попередили, що наявні кошти для допомоги Україні закінчаться до кінця року.

Своєю чергою в адміністрації президента США Джо Байдена вкотре наголосили, що країні-агресору Росії не можна дозволити досягти успіхів на полі бою в Україні. Для цього Конгрес Сполучених Штатів має взяти на себе відповідальність і схвалити запит на фінансування військової допомоги для нашої держави.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден назвав можливість припинення військової допомоги Україні – "божевіллям".

5 грудня, демократична більшість у Сенаті США оприлюднила новий бюджетний запит на суму близько 111 мільярдів доларів, в якому передбачається надання фінансової допомоги Україні та Ізраїлю, а також комплекс заходів для захисту південного кордону Сполучених Штатів Америки з Мексикою. Новий бюджетний запит було внесено в Сенат після того, як обговорення між законодавцями зайшли в глухий кут. Адже республіканці вимагають, щоб будь-яка угода про надання допомоги Україні та Ізраїлю також включала зміни для посилення безпеки кордону США.

У Сполучених Штатах Америки залишилось близько 5,9 млрд доларів на військову допомогу Україні.Про це повідомив речник Пентагону Пет Райдер під час брифінгу.

"На даний момент у нас є приблизно 4,8 мільярда доларів відновлених президентських повноважень на скорочення і 1,1 мільярда доларів наявних ресурсів для поповнення американських запасів", – заявив Пет Райдер.

Як відзначив речник, без додаткового фінансування Пентагон може незабаром досягти межі, коли не матиме можливості підтримувати нинішній рівень допомоги Україні у сфері безпеки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: