fbpx
Сьогодні
22:45 28 Лис 2023

Відповідь на блокаду кордону: українські водії перекрили дорогу в Польщі

Фото: RMF FM

У відповідь на протест польських водіїв, українські почали блокувати дороги в Польщі.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на RMF FM.

Сьогодні, 28 листопада, вдень у Перемишлі та на під'їзді до прикордонного міста Медика були гігантські затори. За даними видання, причиною стали блокування доріг, які у відповідь на протест польських водіїв влаштували водії з України.

RMF FM заявило, що одна з акцій сталася на кільцевій розв'язці Леха Качинського в Перемишлі. Це східна околиця міста. Там проходить державна дорога № 28, яка веде до прикордонного переходу в Медиці.

Як повідомили польські правоохоронці, група з близько 30 осіб час від часу – на кілька хвилин і довше – заходила на пішохідні переходи, блокуючи рух.

За таким же сценарієм проходив і сам протест у Медиці. Водії виїжджали на ту саму національну трасу.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про порушення прав українських водіїв на польському кордоні через страйк перевізників. Лубінець звернувся до польського колеги Марчіна Вьочека з проханням втрутитися у ситуацію.

 

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

Як повідомляв Рубрика, польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада.

Верховна Рада 22 листопада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі з пропозицією щодо розблокування кордону для перевізників.

Своєю чергою українська сторона створила штаб допомоги водіям, заблокованим на кордоні. За кожним із трьох пунктів закріплено координатора, який перебуває на постійному зв'язку.

У Польщі біля пункту пропуску "Корчева – Краковець", де польські перевізники блокують кордон, помер уже другий український водій. Також Київ почав збір даних для евакуації українських водіїв, оскільки погодити її на переговорах із місцевою й центральною владою Польщі та ЄС не вдалось.

Окрім того, польські фермери, які долучилися до блокади перевізників на кордоні з Україною, попри те, що спочатку планували блокувати перетин кордону до суботи, хочуть продовжити свій протест 24 години на добу до 3 січня.

До того ж президент України Володимир Зеленський вважає, що ситуація, що виникла на кордоні Польщі та України, сталася "через деякі політичні кроки наших сусідів". І полякам треба дати трохи часу, "все потеплішає".

Польські протестувальники не виключають повної блокади кордону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: