fbpx
Сьогодні
09:48 03 Гру 2023

Глава Пентагону: Путін помиляється, вважаючи, що "може пережити нас" та що послабиться підтримка України

English version here

Фото: Georgi Paleykov/NurPhoto

Лідер країни-агресорки путін помиляється, якщо вважає, що "може пережити нас", а також у тому, що підтримка України буде послаблюватися, адже є низка ключових причин важливості України для Сполучених Штатів та світу.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час промови на Форумі національної оборони імені Рейгана.

"Зараз і в Ізраїлі, і в Україні демократії борються з безжальними ворогами, які прагнуть їх знищити. І ми не дозволимо ХАМАСу чи Путіну перемогти. І ми не дозволимо нашим ворогам розділити або послабити нас. Тож, в той час, як ми нарощуємо підтримку Ізраїлю, ми залишаємось зосередженими на Україні". підкреслив очільник Пентагону.

Остін вважає, що через 21 місяць провальної завойовницької кампанії путіна російські війська значно ослаблені.

"Перш за все, завдяки неймовірно хоробрим українським військовим. Але досягнення України також є результатом двопартійного лідерства США і коаліції з близько 50 країн, яку ми створили", зауважив Глава Міноборони США.

Однак Остін наголосив, що Пентагон все ще терміново потребує двопартійної підтримки в Конгресі, щоб ухвалити додатковий закон про надання термінової безпекової допомоги нашим партнерам в Україні, Ізраїлі та інших країнах.

Однак, очільник оборонного відомства впевнений, що російський диктатор не зможе пережити українців.

"Зараз, попри свою ізоляцію, Путін вважає, що він може пережити українців. Але він помиляється", сказав він.

Також Остін зауважив, що президент росії також думає, що він може пережити нас.

"Він вважає, що наша коаліція розпадеться, що наша сила волі згасне, а наша демократія просто відвернеться. Але вкотре Путін помиляється.

І ми повинні продовжувати чітко пояснювати американському народу про ставки в Україні", підкреслив Глава Міноборони США.

Очільник Пентагону зазначив, що Кремль веде несправедливу війну імперської агресії, в той час, як Україна обороняється.

Він наголосив, що "це дає Україні величезну стратегічну перевагу у справедливій боротьбі".

Очільник Пентагону вчергове заявив, що Україна має величезне значення для Америки й для всього світу з чотирьох ключових причин:

  • війна Путіна становить серйозну і пряму загрозу безпеці в Європі й за її межами.
  • путінська агресія є чітким викликом для союзників США в НАТО.
  • навмисна жорстокість Кремля є атакою на спільні цінності демократії й порядності.
  • війна Путіна – це фронтальний наступ на міжнародний порядок, заснований на правилах.

"Тож результат цієї боротьби визначатиме глобальну безпеку на десятиліття вперед. І ми не можемо відсиджуватися збоку", – наголосив Остін.

Міністр оборони нагадав, що президент США Джо Байден визначив чітку мету: Сполучені Штати прагнуть вільної та суверенної України, яка може захистити себе сьогодні й стримати подальшу російську агресію в майбутньому.

"І тому ми працюємо разом з нашими союзниками й партнерами над тим, щоб допомогти Україні розбудувати майбутню силу, здатну відбити більшу кількість російських атак у наступні роки", резюмував він.

Нагадаємо, 20 листопада Остін прибув до Києва з неоголошеним візитом. Він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Як зазначив глава Пентагону, це ще одна можливість "підтвердити непохитну підтримку України з боку Сполучених Штатів".

Довідка

Президент США Джо Байден у жовтні запросив у Конгресу додаткове фінансування на понад 100 млрд доларів. З цих коштів для України передбачається 61,4 млрд, а 14,3 млрд доларів — для Ізраїлю.

Згідно з цим запитом, частину грошей мають спрямувати на додаткове озброєння та обладнання, а також поповнити запаси Міноборони США, витрачені на підтримку українців.

Новообраний спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що республіканці у Палаті представників США хочуть розглядати надання військової допомоги для України та Ізраїлю окремо.

Представники Демократичної партії США в Сенаті 7 листопада заблокували спробу республіканців швидко схвалити законопроєкт про надання екстреної допомоги Ізраїлю, який не передбачає підтримки України. А Байден обіцяв ветувати підтримку Ізраїлю, яка не містить згадки про Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: