fbpx
Сьогодні
09:12 02 Гру 2023

У ЗСУ пояснили, чому росія так прагне захопити Авдіївський коксохімічний завод

Фото: З відкритих джерел

На Донеччині російські загарбники на штурм Авдіївського коксохімічного заводу посилають кадрових військових, оскільки без захоплення підприємства військам рф не вдасться взяти саму Авдіївку.

Про це повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю 47-ї бригади Дмитро Лазуткін в ефірі "Суспільне. Спротив".

Як зазначив військовий, ситуація на Авдіївському напрямку залишається важкою та напруженою.

Як відомо бойові дії на цьому напрямку тривають з початку жовтня, коли російські війська розпочали атакувати наші позиції та здійснювати тиск з обох флангів.

"Зараз наша бригада воює, захищаючи північ Авдіївки. Щодня більш як 10 атак доводиться відбивати, іноді понад 20", – заявив речник.

Лазуткін наголосив, що російські окупанти систематично атакують Степове, варіюючи тактику. Вони можуть використовувати невеликі групи бійців або вести наступи з важкою військовою технікою.

Авдіївка

Фото: DeepStateMAP

"Нещодавно 2 танки та 5 БТР підбили наші артилеристи. Також працюють дуже активно FPV-дрони нашої бригади. Треба розуміти, що таке Степове. Нині це не населений пункт. Населення там немає. Фактично це територія з географічною назвою", повідомив військовий.

Речник зазначив, що територія Авдіївського коксохімічного заводу перебуває під контролем ЗСУ.

Окрім того він зауважив, що без захоплення заводу окупанти не зможуть взяти Авдіївку – це для них лише недосяжна мрія.

Окупанти намагаються влаштувати штурм коксохіму, використовуючи значні сили, зокрема спецпідрозділи. Проте українські військові постійно відстежують рухи окупантів та ефективно їх ліквідовують.

"Для них це приваблива ціль. Взяти коксохім буде дуже складно. Я не впевнений, що в них є такі сили, хоча їх дуже багато зосереджено. Але вони постійно зазнають втрат", – додав речник.

Як заявляли у британській розвідці, останніми днями російські війська здійснили невеликий прорив у районі Авдіївки на Донеччині, намагаючись оточити це місто.

З початку жовтня окупанти просунули лінію фронту в цьому районі вперед на 2 км. Цей наступ окупантів може бути одним із найзначніших досягнень рфз початку 2023 року, однак він обійшовся агресору тисячами втрат.

Раніше у британські аналітики також зазначали, що російські війська зазнають рекордних втрат в Україні. Так, протягом листопада рф у середньому втрачала 931 особу на добу. Тяжкі втрати багато в чому були спричинені наступом ворога на Авдіївку.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Як повідомило у військовому командуванні, в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на  Авдіївському  напрямку ворог, за підтримки авіації, не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат.

Нагадаємо, що російська армія, починаючи з початку жовтня намагається захопити місто Авдіївка Донецької області. Авдіївський коксохімічний завод та інфраструктуру міста дуже активно обстрілює ворог останнім часом.

Британська розвідка зазначала раніше, що у російської армії важкі втрати під Авдіївкою, однак прогресу на трьох ділянках фронту немає.

Також повідомлялось, що в Донецькій області під Авдіївкою російські окупанти починають здаватися в полон.

Окрім того, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що за місяць, як росіяни почали активно штурмувати околиці Авдіївки на Донеччині, росія втратила близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: