fbpx
Сьогодні
12:47 14 Тра 2024

Деякі делегації не поважали "дух правил конкурсу": організатори "Євробачення" переглянуть цьогорічні інциденти

Ведучі на сцені другого півфіналу пісенного конкурсу "Євробачення" в Мальме. Фото: AP Photo / Martin Meissner

Цього року деякі делегації не поважали духу правил "Євробачення" – як на місці, так і під час своїх трансляцій. Європейська мовна спілка (EBU) з цього приводу висловила жаль.

Про це йдеться у заяві EBU, наданій на запит BBC, Irish Independent та Mirror, передає Рубрика.

Європейська мовна спілка заявила, що під час заходу обговорювала з низкою делегацій різні питання, які були доведені до уваги організаторів.

Там запевняють, що керівні органи EBU разом із головами делегацій переглянуть інциденти, які трапилися під час проведення "Євробачення" у Мальме, "щоб рухатися вперед у позитивному ключі та забезпечити повагу до цінностей заходу".

"Окремі випадки будуть обговорені керівним органом заходу, що складається з представників мовників-учасників, на наступному засіданні", — йдеться у заяві.

Зазначимо, раніше низка учасників "Євробачення-2024" скаржилися на "напружену" та "жахливу" атмосферу за лаштунками. Серед них:

  • Bambie Thug з Ірландії,
  • Анджеліна Манго з Італії тощо.

Зокрема з боку Bambie Thug лунали звинувачення у бік ізраїльського мовника KAN щодо "розпалювання насильства". У соцмережах активно обговорювалися дописи представників Ізраїлю у соцмережах, які без згоди фільмували інших учасників "Євробачення" та публікували відео з негативними коментарями про них.

Інший інцидент стався під час спільної пресконференції учасників конкурсу. Цьогорічну представницю Ізраїлю Еден Голан запитали, чи вона коли-небудь думала, що створює ризик і небезпеку для інших учасників своєю присутністю на "Євробаченні" (на тлі військової операції Ізраїлю в Секторі Гази).

Модератор сказав співачці, що вона не зобов'язана відповідати на запитання. Утім представник від Нідерландів Йост Кляйн втрутився із запитанням: "Чому ні?". А грецька співачка Марина Сатті демонстративно позіхала і вдавала, що засинає, поки Голан говорила.

Вже згодом стало відомо, що представника Нідерландів на цьогорічному "Євробаченні" Йоста Кляйна дискваліфікували через порушення правил конкурсу. EBU пояснила, що шведська поліція розслідує скаргу жінки зі знімальної групи щодо інциденту, який стався після виступу нідерландського представника у півфіналі 9 травня.

Нідерландський мовник у відповідь заявив, що Кляйн "неодноразово зазначав", що не хоче, щоб його знімали, і що він "не торкався жінки-оператора". В EBU уточнили, що в інциденті "не був задіяний жоден інший виконавець або член делегації".

Небінарний виконавець Nemo, які виграли конкурс із піснею The Code від Швейцарії, зазначили, що цьогорічне "Євробачення" потребує "полагодження" на тлі скандалів.

А представниця України на "Євробаченні-2024" заявила, що аполітичне пресування на конкурсі було дуже велике.

"Євробачення – 2024"

Нагадаємо, що Україна на Євробаченні зайняла третє місце. alyona alyona та Jerry Heil отримали від журі 146 балів, а від глядачів – 307.

Українські співачки alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria виступили у фіналі під номером 2. У кінці свого виступу виконавиці сказали: "Peace and Freedom for Ukraine". Після завершення пісенної частини конкурсу можна було побачити українську делегацію, частина з якої була у футболках Free Azovstal Defenders.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: