fbpx
Сьогодні
08:42 02 Гру 2023

Генштаб: оборонці на Бахмутському та Авдіївському напрямках загалом відбили 42 атаки ворога

Фото: Генштаб ЗСУ

Мнулої доби, 1 грудня, українські Сили оборони відбили на Бахмутському та Авдіївському напрямках по 21 атаці: загалом на фронті відбулося 84 бойових зіткнення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, протягом минулої доби підрозділи ракетних військ уразили:

  • 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 5 складах боєприпасів противника.

Водночас сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

До того ж у зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають вогневе ураження по тилах противника.

Атаки російської армії

"Загалом ворог завдав 2 ракетних та 30 авіаційних ударів, здійснив 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах", наголосили У Генштабі.

Авіаційних ударів зазнали:

  • Серебрянське лісництво Луганської області;
  • Новомихайлівка Донецької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на напрямках фронту

Протягом минулої доби відбулося 84 бойових зіткнення.

  • У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує проводити активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання Сил оборони на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в Бєлгородській області.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де Сили оборони відбили 13 атак.
  • На Лиманському напрямку противник також вів штурмові дії в районі Серебрянського лісництва Луганської області, де силами оборони відбито 8 атак.
  • На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії в районах Григорівки, Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де Силами оборони відбито 21 атаку.

У той же час Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмуту Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

  • У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах південніше Новокалинового, Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського Донецької області, де силами оборони відбито 21 атаку.
  • На Мар'їнському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районі Новомихайлівки Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.
  • На Запорізькому напрямку противник 8 разів безуспішно вів наступальні (штурмові) дій щодо відновлення втраченого положення в районах Роботиного Запорізької області, а також безуспішно штурмував район західніше Вербового Запорізької області, де захисники відбили ще 4 атаки.

Нагадаємо, що у ніч на 2 грудня сили протиповітряної оборони приземлили 10 ударних БпЛА "Shahed-136/131" з 11 запущених та керовану авіаційну ракету Х-59.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: