fbpx
Сьогодні
21:59 29 Лис 2023

Ворог активізував штурмові дії під Авдіївкою та посилив обстріли, - ЗСУ

Фото: Генштаб

На Авдіївському напрямку російські загарбники активізували штурмові дії. Також після певного "затишшя" через негоду значно посилили артилерійські обстріли та удари із застосуванням авіації.

Про це розповів речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону, передає Рубрика.

"Після деякого зменшення застосування дронів, артилерії та авіації, зумовленого погіршенням погоди, вчора ворог різко збільшив приблизно у два рази як кількість артобстрілів, так і авіаударів", – зазначив офіцер.

Крім того, фіксується активізація ворогом наземних піхотних атак на цій ділянці фронту. При цьому Сили оборони України, відбиваючи штурми інтервентів, знищують велику кількість російської броньованої військової техніки.

"Місцями (противник, – ред.) застосовує бронетехніку, багато з неї палять наші воїни", – сказав Штупун.

Ситуація у районі Авдіївки

Варто зазначити, на початку жовтня окупанти активізували наступ у районі Авдіївки. Він став наймасштабнішим з 2014 року.  Головна мета росіян – оточити, а тоді і захопити "ворота до Донецька".

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що за місяць, як росіяни почали активно штурмувати околиці Авдіївки на Донеччині, росія втратила близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку.

Як раніше повідомляла Рубрика, но Донеччині окупаційні війська ведуть наступ на шести напрямках у районі Авдіївки, там тривають важкі бої біля коксохімічного заводу. Про це пише Інститут вивчення війни ISW

Як зазначають американські аналітики, російські агресори продовжили наступальні операції поблизу Авдіївки 27 листопада, однак не змогли досягти жодних підтверджених успіхів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: