fbpx
Сьогодні
14:58 30 Лис 2023

У військовій частині Житомирщини було виявлено плати з золотом і сріблом на 65 млн грн

Фото: Міноборони

У Житомирській області на території військової частини знайшли плати з дорогоцінними металами, які не стояли на обліку. Їх вартість склала 65 млн гривень.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони у Telegram.

Управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна та Департамент аудиту Міноборони виявили мікросхеми з золотом, сріблом та платиною.

Їх знайшли під час перевірки військової частини. Блоки з платами виявили у двох гаражах.

У блоках було близько 50 тонн необлікованих плат з вмістом дорогоцінних металів:

  • 28 кілограмів золота;
  • 60 кілограмів срібла;
  • 590 грамів металів платинової групи.

Фото: t.me/ministry_of_defense_uaУ ході аудиту встановлено, що ці плати не перебували на обліку військової частини. Яким чином дорогоцінне майно зникло з обліку, будуть встановлювати. Матеріали внутрішнього аудиту будуть передані в правоохоронні органи.

Знайдені плати знову поставили на облік. Оціночна вартість майна – 65,66 млн гривень.

"Знайдені дорогоцінні плати (майно) знову поставили на облік. Оціночна вартість – 65,66 мільйона гривень. Матеріали внутрішнього аудиту в правоохоронні органи для надання правової оцінки дій командира частини та притягнення його до відповідальності", – зазначили у Міноборони.

Перевірки Міноборони

Раніше Міноборони провело внутрішній аудит у близько сорока військових частинах. Тоді було встановлено, що в Україні було виплачено понад 123 млн гривень бойових виплат громадянам, які не брали участі у бойових діях.

Також аудит Міноборони проводив перевірку тендеру щодо закупівлі обкладинок папок особових справ. Тоді ціну в 351 гривню за одну визнали завищеною.

Крім того, в одній з військових частин Чернігівської області знайшли збитків на 40 млн гривень. Зокрема, виявили махінації з закупівлями генераторів.

Також раніше стало відомо, що у ексголови Держспецзв'язку Юрія Щиголя виявили величезні статки. Тільки криптовалютою експосадовець має аж 1,5 мільйона доларів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: