fbpx
Сьогодні
Відео 13:58 30 Лис 2023

Рішення для перемоги: професори провідних вишів світу підтримали збір свого колеги з Єльського університету Снайдера на систему виявлення повітряних цілей

English version here

Френсіс Фукуяма зі Стенфордського університету, Рорі Фіннін з Кембриджу, Тімоті Ґартон Еш з Оксфорду, а також Сергій Плохій з Гарварду приєдналися до благодійного збору свого колеги Тімоті Снайдера через фандрейзингову платформу UNITED24. Професор Єльського університету та амбасадор платформи збирає кошти на систему ідентифікації повітряних цілей для допомоги Повітряним силам ЗСУ.

Про це інформує Рубрика з посиланням на їхнє відео.

Видатні науковці об'єднали зусилля, аби напередодні прийдешньої зими захистити українців від російських обстрілів. 

ожен професор записав відеозвернення, в якому закликав приєднатися до збору.

"Росія безперервно запускає сотні безпілотників і ракет по цілях в Україні, щоб позбавити українців доступу до базових життєвих потреб, як-от електроенергія, вода й тепло. Зараз ми можемо допомогти захистити критичну інфраструктуру України", — наголошує філософ, політолог, професор Стенфордського університету та амбасадор UNITED24 Френсіс Фукуяма.

Історик, професор Оксфордського університету, один зі ста найвпливовіших людей світу у 2005 році за версією TIME Тімоті Ґартон Еш закликає:

"Система сенсорів «Безпечне небо» допоможе захистити багатьох мирних українців протягом дуже суворої прийдешньої зими, зберігши для них тепло і світло. Будь ласка, зайдіть на сайт UNITED24 і зробіть внесок. Багато українців будуть вам вдячні".

Історик, професор кафедри української історії в Гарвардському університеті Сергій Плохій зауважує:

"Система "Безпечне небо" може допомогти захистити українські міста й села від терористичних атак Російської Федерації під час цієї найжахливішої та найжорстокішої війни з 1945 року. З моменту завершення Другої світової".

Україніст і літературознавець, професор Кембриджського університету Рорі Фіннінговорить:

Важко зрозуміти, як можна привнести трохи миру та безпеки в наш світ. Саме тому важливо пам'ятати, що підтримка вільних людей України саме тоді, як вони захищаються від російської агресії, є ключовим способом зробити це. Російські агресори давно зробили ставку на те, що у нас здадуть нерви. Вони зробили ставку на те, що ми відмовимося від наших принципів заради короткострокових компромісів. Насправді це принесе Європі лише війну та страждання в майбутньому. Об'єднаймося, щоб показати їм, наскільки вони помиляються щодо нас. Об'єднаймося, щоб показати їм, як мало вони знають про наші рішучість та стійкість"

Система "Безпечне небо" — це сучасна українська розробка, що здатна виявляти повітряні цілі, навіть ті, що летять на малих висотах, а також прогнозувати їх маршрут для подальшої нейтралізації. Завдяки штучному інтелекту система також передбачає, звідки можуть виникнути наступні загрози. 

Під час випробувань в 11 регіонах України «Безпечне небо» ефективно показала себе як проти крилатих ракет, так і проти БПЛА Shahed 136: виявила 100% повітряних загроз без жодної помилки. Для ефективного захисту України потрібно 12 500 сенсорів. Приєднатися до збору професора Снайдера через UNITED24 можна за посиланням

Довідка про UNITED24

Ініційована Президентом України фандрейзингова платформа та основне вікно збору пожертв на підтримку України. За півтора року роботи фандрейзингової платформи UNITED24 завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн зібрано 494 951 054 долари. Серед амбасадорів UNITED24 — співачка та акторка Барбра Стрейзанд, актори Марк Гемілл, Лієв Шрайбер, Міша Коллінз і Марк Стронг, акторки Кетрін Винник та Іванна Сахно, гурт Imagine Dragons, артдиректор Balenciaga Демна, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, британський підприємець Річард Бренсон, кантрі-співак Бред Пейслі, британський мандрівник Беар Гріллз, філософ та економіст Френсіс Фукуяма, шеф-кухар Хосе Андрес, нобелівські лауреати Пол Нерс, Едвард Мозер та Мей-Бритт Мозер, видатні українські спортсмени Андрій Шевченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик і Олександр Зінченко.

Як повідомляла Рубрика, історики Тімоті Снайдер, Сергій Плохій, Ярослав Грицак та ще десятки науковців запускають проєкт "Українська історія: глобальна ініціатива".

Нагадаємо, книга українського історика Сергія Плохія "Російсько-українська війна: повернення історії" увійшла до рейтингу найкращих видань 2023 року за версією The Telegraph.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: