fbpx
Сьогодні
10:35 28 Лис 2023

За версією The Telegraph книга українського історика стала кращим виданням цього року

Фото: ZN.UA

Книга українського історика Сергія Плохія "Російсько-українська війна: повернення історії" увійшла до рейтингу найкращих видань 2023 року за версією The Telegraph.

Про це йдеться у публікації британської газети The Telegraph, інформує Рубрика.

Англомовне видання книги професора кафедри української історії в Гарвардському університеті Сергія Плохія. "Російсько-українська війна" потрапило на 33 позицію рейтингу.

"Найбільш вичерпний опис історії, що привела до сьогоднішньої війни в Україні, від автора книги "Чорнобиль: історія трагедії"", — зазначили укладачі рейтингу в описі книги Плохія.

Довідка про книгу

У книзі "Російсько-українська війна: повернення історії" історик відстежує еволюцію конфлікту між Україною та оосією від краху російської імперії, розквіту та падіння СРСР і до розвитку демократії в нашій державі.

Сергій Плохій також аналізує початок російського повномасштабного вторгнення, його перебіг та об'єднання Заходу на фоні війни, а також прогнозує її наслідки для всього світу.

"З боку України це насамперед добре відома історикам війна за незалежність, відчайдушна спроба країни, повсталої на руїнах Радянського Союзу, захистити право на існування", — йдеться в анотації до книги.

Фото: з відкритих джерел

До списку також увійшли:

  • книга France on Trial: The Case of Marshal Pétain ("Франція судиться: Справа маршала Петена") Джуліана Джексона,
  • роман канадської письменниці Сари Бернштейн Study for Obedience ("Дослідження слухняності"), Israelophobia ("Ізраїлефобія")
  • Джейка Волліса Сімонса, A Shining ("Сяйво")
  • мемуари Брітні Спірс Woman in me ("Жінка в мені").

Видання зазначило, що склало список "найважливіших книжок для читання цього року" завдяки рекомендаціям власних книжкових оглядачів та авторів спеціалізованих путівників найкращими творами з історії, художньої літератури та інших жанрів.

Нагадаємо, фахівці дослідили вплив повномасштабного вторгнення на читання українців. Кількість українців, які почали читати щоденно, збільшилась.

Раніше ми повідомляли, що у Німеччині на найважливішій у світі книжковій події, яка відбулася в німецькому місті Франкфурт, Україну представляли Український інститут книги, Goethe-Institut в Україні, Мистецький арсенал та Український інститут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: