fbpx
Сьогодні
Відео, фото 15:57 28 Лис 2023

На Донеччині війська рф обстріляли шахту: з-під завалів урятували людей

Фото: Facebook / Головне управління ДСНС у Донецькій області

У вівторок, 28 листопада, внаслідок ворожого обстрілу Торецька на Донеччині пошкоджень зазнала будівля на території гірничодобувного підприємства.

Про це повідомили в головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області.

Від обстрілу зазнала пошкоджень одноповерхова будівля на території шахти державного підприємства "Торецьквугілля".

Фото: Facebook / Головне управління ДСНС у Донецькій області

Рятувальники дістали з-під завалів будівлі 4 людини, їх передали працівникам швидкої медичної допомоги. Рятувальні роботи станом на зараз завершено.

Ситуація на Донеччині 

За інформацією голови обласної військової адміністрації Ігоря Мороза, за минулу добу постраждалих від обстрілів у регіоні не було. На Волноваському напрямку росіяни обстріляли Вугледар і Новоукраїнку.

На Донецькому напрямку в Мар'їнській громаді обстріляні Красногорівка, Новомихайлівка та Костянтинівка.

На Горлівському напрямку в Торецькій громаді пошкоджено дитсадок у Петрівці, три будинки та дві адміністративні будівлі в Торецьку. У Часовоярській громаді пошкоджені три приватні будинки.

На Лисичанському напрямку обстріляні три вулиці Сіверська, пошкоджено будинок.

Довідка

Нагадаємо, щоб замінити чоловіків, які вирушили боронити Батьківщину, українські жінки пішли працювати в шахти. Наразі близько 400 жінок працюють під землею на вугільних шахтах ДТЕК на сході України.

Як повідомлялось, попри війну компанія ДТЕК у 2022 році інвестувала 3,9 млрд гривень у вуглевидобувні підприємства для надійної роботи теплових електростанцій.

Також повідомлялось, що у Донецькій області на шахті "Алмазна" ДП "Добропіллявугілля – видобуток" запустили нову вугільну лаву із запасами вугілля понад 900 тисяч тонн.

А  на Луганщині російські окупанти затопили шахти, а гірників відправили на фронт. Україна не зможе повноцінно відновити вугільну промисловість області після закінчення війни з рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: