fbpx
Сьогодні
21:37 10 Тра 2024

По всій лінії фронту – важкі бої: Зеленський заслухав доповідь Сирського щодо рішень, які дадуть більше можливостей ЗСУ

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський ввечері 10 травня заявив, що вздовж усієї лінії зіткнення наразі тривають важкі бої, особливо на Харківщині, Покровському та Донеччині.

Про це глава держави повідомив у Telegram за результатами доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, пишет Рубрика.

"По всій лінії фронту – важкі бої. Напрямкам на Харківщині, Покровському та іншим напрямкам на Донеччині – особлива увага", – повідомив Зеленський.

За його словами, під час зустрічі з Сирським вони обговорили оборонні дії та посилення українських позицій в Харківській області та окремо в Часовому Яру.

"Головком доповів щодо рішень, які дадуть більше можливостей нашим воїнам", – наголосив президент.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 18:00 10 травня на фронті відбулось 91 бойове зіткнення з російською армією. Зокрема на Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 22 атаки окупантів, на Бахмутському — 17.

Як повідомляла Рубрика, Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п'ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

За даними Міноборони, окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Зауважимо, що сьогодні голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що російська армія всю ніч обстрілювала північний напрямок області. Зокрема, йдеться про місто Вовчанськ. Місцева влада займається евакуацією населення, дітей у Вовчанську немає.

При цьому, за словами місцевої влади, українські війська не втратили позиції, а загрози для Харкова немає.

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко сьогодні також заявив, що у росіян є ресурси на загострення дій у прикордонних районах Харківської області. Проте, за його словами, не йдеться про наступ на Харків.

Також напередодні воїни Збройних Сил України заблокували окупантів на на території вогнетривкого заводу в Красногорівці після того, як ворог прорвався на підприємство.

У ЗСУ повідомили, що російські загарбники, які прорвалися на територію вогнетривкого заводу в Красногорівці, залишаються там заблокованими. В районі міста ідуть бої, але ситуація контрольована.

Своєю чергою спеціальний підрозділ Головного управління розвідки Kraken розповів про те, як відбувається оборона міста Часів Яр в умовах постійних штурмів росіян.

При цьому в ГУР не виключають, що втрата Часового Яру – це питання часу, але наразі ЗСУ роблять все можливе, щоб такого не допустити.

У ЗСУ заявили, що без контролю над Часовим Яром, росіяни навряд чи зможуть просунутися далі, на Краматорський та Костянтинівський напрямки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: