fbpx
Сьогодні
21:25 23 Сер 2023

На шахті "Алмазна" Донецької області запрацювала нова вугільна лава: навіщо це рішення

Фото: ДП "Добропіллявугілля-видобуток"

У Донецькій області на шахті "Алмазна" ДП "Добропіллявугілля – видобуток" запустили нову вугільну лаву із запасами вугілля понад 900 тисяч тонн.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук державного підприємства "Добропіллявугілля-видобуток".

У чому проблема?

Війна з 2014 року на сході країни, а також окупація більшої частини шахт привели вуглепромисловий комплекс Донбасу в стан, близький до критичного.

Більшість шахт на окупованій території затоплені. А ті, що знаходяться на підконтрольній частині України ледве виживають. Особливо гостро це питання стало після початку повномасштабного вторгнення росії на українські землі.

Ураховуючи те, що росія жорстко руйнувала нашу енергосистему минулої осені та цьогорічної зими, то питання збільшення видобутку вугілля стало особливо на часі.

Яке рішення?

Міністерство енергетики України та особисто Міністр Герман Галущенко сприяли, щоб новий очисний вибій був введений в експлуатацію якомога раніше, що в умовах воєнного стану має стратегічне значення для енергетичної безпеки нашої країни.

Як це працює?

Зазначають, що цей очисний вибій з потужністю пласта 1,35 метрів та запасами вугілля більш як 900 тис. тонн, колектив шахти планує відпрацьовувати упродовж 2023 – 2024 років.

Планове навантаження на лаву становитиме до 1,5 тис. тонн на добу, вона обладнана виїмковим комбайном CLS450, механізованим комплексом 1ДМ та конвеєром СП251.12.

На підприємстві підкреслили, що оснащення нової лави проводилось без залучення бюджетних грошей, а коштом надходжень від реалізації вугільної продукції.

шахта Алмазна

Фото: ДП "Добропіллявугілля-видобуток"

Окрім того, монтажні роботи виконали у стислі терміни з випередженням графіка.

Як повідомили на підприємстві, введення в дію нового очисного вибою сприятиме досягненню фінансової стабільності та додасть впевненості на майбутнє працівникам підприємства.

Довідка

Державне підприємство "Добропіллявугілля-видобуток" зареєстроване 2 листопада 2020 року, воно об'єднує п'ять шахт: "Добропільська", "Алмазна", "Новодонецька", "Білицька" і "Піонер". Також підприємство має збагачувальну фабрику та спеціалізовані допоміжні підприємства.

Як писала Рубрика, щоб підтримувати надійність української енергосистеми, шахтарі "ДТЕК Енерго" продовжують працювати на максимумі та вводити нові лави.

Нагадаємо, що російські окупанти затопили шахти на Луганщині, а гірників відправили на фронт. Україна не зможе повноцінно відновити вугільну промисловість області після закінчення війни з рф.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: