fbpx
Сьогодні
09:50 26 Лис 2023

На Донеччині дрони атакували Старобешівську ТЕС: частина окупованої території без світла

Фото: Вікіпедія

У ніч на 26 листопада безпілотні літальні апарати здійснили атаку на Старобешівську ТЕС, унаслідок чого в кількох містах на тимчасово окупованій території зникла електроенергія.

Про це пише AteoBreaking у Telegram, РИА Новости, в.о голови так званої ДНР Денис Пушилін у Telegram.

Як повідомляють, світла немає у Маріуполі, Волновасі, Донському, Новотроїцькому, Докучаєвську, Оленівці, Тельмановому, Макіївці, Єнакієвому.

У Telegram-каналі "Маріуполь зараз" повідомляють, що у місті, крім відсутності світла, припинилася подача води та немає опалення.

"Повідомляють, що це через обстріл Донецька", – додали на каналі.

У місцевих пабліках пишуть, що обстріляли електростанції на окупованій території. Однак офіційної інформації спочатку не було.

Також пишуть про зникнення світла жителі Тореза, Шахтарська, Новоазовська та Сєдово.

Місцеві ЗМІ також написали, що вночі "був приліт" у Старобешівську ТЕС Донецької області.

Відтак, "половина Маріуполя, Донецька, Єнакієвого та Горлівка без електрики".

Своєю чергою Пушилін заявив, що вночі противник спробував завдати шкоди енергосистемі так званої ДНР, тому частина території знеструмлена.

За його словами, удар нібито "був масованим", тому вони збили "не усі об'єкти".

Окрім того, у ніч на 26 листопада відбулася масована атака ударних безпілотних апаратів у Московській, Тульській, Калузькій та Брянській областях: один з дронів влучив у багатоповерхівку в Тулі та є пошкодження будинків у Москві.

Що відбувається на тимчасово окупованій території

Нагадаємо, що окупанти повністю провалили другий опалювальний сезон у Маріуполі. Десятки будинків та частина навчальних закладів залишаються без тепла. 

"В окупованому місті досі частина будинків та навчальних закладів без тепла. Люди скаржаться до місцевої адміністрації, але жодних рішень немає. Загарбники за майже два роки так і не змогли замінити знищені ними ж комунікації та налагодити мережі", наголосили в повідомленні.

Окрім того, 7 листопада унаслідок обстрілу окупованого Донецька постраждала будівля, в якій росіяни зареєстрували "Центр безпілотних систем".

Також 31 жовтня, ввечері сталася масштабна пожежа у Будьонівському районі Донецьку. Там горять цистерни з пальним.

До того ж російські окупанти почали будівництво прямого залізничного сполучення з окупованим Маріуполем, Волновахою та Донецьком: вже зводять міст через річку Кальміус.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: