fbpx
Сьогодні
21:59 10 Тра 2024

Канадська компанія Roshel планує розгорнути виробництво бронемашин на території України

фото: Roshel

Канадський виробник бойових броньованих машин працює над розгортанням свого виробництва в Україні.

Про це розповів гендиректор Роман Шимонов в інтерв'ю виданню Defense Archives, пише Рубрика

Він розповів, що нині компанія вже має кілька майстерень по всій Україні, які здійснюють ремонт і обслуговування автомобілів Roshel.

«Окрім цих послуг, ми на завершальній стадії планування локалізації частини нашого виробництва в Україні», — додав Шимонов.

У Канаді на Roshel працює понад 200 біженців з України. За словами гендиректора, багато з них прагнуть повернутися в Україну та продовжити виробництво продукції в Україні, це допоможе підтримати місцеву економіку та посилить присутність компанії.

За словами Шимонова, наявність виробничих потужностей в Європі підвищить здатність компанії ефективніше обслуговувати ринки Європи та швидше реагувати на потреби.

Наразі компанія працює з чотирьох заводів в Онтаріо і планує розширити присутність у США та Європі найближчим часом. На заводах, за словами засновника, активно працюють в три зміни, щоб встигнути виконати всі замовлення і докладають зусиль для підтримки України.

Зокрема, торік уряд Канади замовив 200 "Senator" для України, оцінивши їх 92 млн дол., або 460 000 дол. за машину.

Більше про Roshel

У 2016 році в Онтаріо, Канада, компанію заснував Роман Шимонов — ветеран Армії оборони Ізраїлю.

Roshel передала Збройним силам України вже тисячу своїх бронемашин Senator, зокрема, вони на озброєнні у прикордонників.

Машина, яку почали виробляти у 2019 році, має броньовані сталевий кузов та скло, які здатні витримувати постріли зі зброї 50-го калібру. Senator також має вибухозахищений кузов, тому він може витримати підрив гранати чи міни.

Останній варіант бронемашини — Senator типу MRAP — розробили за досвідом застосування в російсько-українській війні та представили наприкінці травня 2023 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: