fbpx
Сьогодні
08:30 27 Лис 2023

Через снігопад у Болгарії, Молдові та Туреччині є загиблі

Фото: ілюстративне svt.se

У Болгарії внаслідок сильного снігопаду в ДТП загинули двоє людей, ще 36 зазнали поранень. У Туреччині через шторм 2 особи загинули та 10 — отримали поранення.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Associated Press та МЗС Туреччини.

У Болгарії внаслідок негоди у неділю змусили уряд запровадити надзвичайну ситуацію в значній частині країни.

Прем'єр-міністр Нікол Денков сказав, що у неділю понад 1000 населених пунктів, переважно на північному сході Болгарії, були знеструмлені.

За останню добу в країні внаслідок дорожньо-транспортних пригод загинули двоє людей і ще 36 зазнали поранень. Сильний вітер також призвів до блокування доріг, спричинив ДТП, повалив дерева і пошкодив лінії електропередач, зазначив Денков.

У сусідній Румунії червоний рівень метеорологічного попередження був оголошений у чотирьох східних округах, де, за прогнозами, очікується вітер швидкістю 100 км/год, повідомили у Національному метеорологічному управлінні.

Міністр енергетики Румунії заявив, що понад 400 населених пунктів зазнали відключень електроенергії через негоду, тоді як у Службі надзвичайних ситуацій розповіли про закриті національні та місцеві дороги у чотирьох округах.

У Молдові, як пише NewsMaker, в неділю через снігопад у Ніспоренському районі в ДТП загинула одна людина. У поліції повідомили, що причиною смертельної аварії могло бути те, що водій не змінив усі шини на зимові.

Автомобіль Volkswagen з'їхав із траси, перевернувся і врізався в дерево, внаслідок чого один із пасажирів загинув на місці, ще двох було госпіталізовано із різними травмами.

Пізніше того ж дня в Оргєєвському районі в Молдови сталась ще одна фатальна ДТП. Водій Volkswagen врізався у дерево після того, як його авто занесло на повороті. У результаті інциденту загинула 40-річна жінка, інші двоє пасажирів були доставлені в лікарню.

У Молдові діє помаранчевий код метеонебезпеки через сильний вітер і сніг. На дорогах можлива ожеледиця. Прикордонна служба Молдови попередила у неділю про перебої у роботі контрольно-пропускних пунктів через негоду.

У Туреччині через шторм загинули 2 особи та 10 — отримали поранення, у тому числі 4 військовослужбовці.

Негода в Україні

Як повідомляла Рубрика наразі в Україні над ліквідацією наслідків негоди працює майже 500 фахівців Державної служби з надзвичайних ситуацій. Також залучена 131 одиниця пожежної та іншої спеціальної техніки.

В Одеській області внаслідок негоди не витримала одна з металевих опор лінії електропередач, пошкоджені розподільчі мережі Обленерго. В Одеському районі припинили опалення через негоду, в Одесі перебої з водою. Водночас на півдні області розгулявся справжній ураган.

Також повідомлялося, через посилення негоди рух на автодорозі М-15 Одеса-Рені (на м. Бухарест) перекрито для всіх видів транспорту. Також запроваджено обмеження в русі для великовантажних транспортних засобів на автодорозі М-05 Київ – Одеса.

Через негоду на трасі Одеса-Київ перекрили рух усіх видів транспорту.

Окрім того, 26 листопада внаслідок погіршення погоди найближчим часом розпочинає цілодобову роботу Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах.

На Одещині та Київщині через погіршення погодних умов 27 листопада всі заклади освіти навчатимуться дистанційно.

Як повідомляла Рубрика, тимчасово захоплений Крим накрив потужний шторм. Морською водою змило ворожі окопи на узбережжі. Зазначається, що це найсильніший шторм у Чорному Морі за останні 100 років.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: