fbpx
Сьогодні
12:58 26 Лис 2023

Українська розвідка підтвердила причетність до наймасовішої атаки дронів на рф

Фото: ATEO BREAKING

У ніч на 26 листопада деякі російські регіони були масовано атаковані дронами-камікадзе. На росії традиційно заявили, що всі ударні дрони нібито були "успішно знищені" силами протиповітряної оборони.

Своєю чергою у Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили причетність нашої країни до наймасовішої атаки дронів на російську федерацію. Про це OBOZ.UA повідомили власні джерела.

Нагадаємо, ми писали, що з самого ранку в росії поскаржилися на атаку БпЛА.

Як повідомили у міноборони рф, вночі, 26 листопада сталася атака із застосуванням "безпілотних літальних апаратів літакового типу" по об'єктах на території російської федерації.

У оборонному відомстві країни-агресора зазначили, що чергові засоби російської протиповітряної оборони нібито знищили 11 дронів над територією Московської, Тульської, Калузької та Брянської областей.

О 5.15 МО рф відкоригувало інформацію та заявило, що засоби ППО нібито знищили ще 9 БПЛА над територією Московської, Тульської, Калузької та Брянської областей.

За попередніми даними, дрони атакували територію країни-агресора у кілька хвиль. Перші БПЛА полетіли на рф ще вночі, а вже близько 8:30 ранку в деяких російських містах заявили про чергову атаку.

Окупанти використали звичні для себе пропагандистські наративи, заявивши, що було "припинено спробу київського режиму здійснити терористичну атаку".

Своєю чергою мер Москви заявив, що вночі було зроблено спробу масової атаки безпілотників. 

"У 3 випадках є пошкодження будов на землі, на щастя, загиблих та постраждалих немає. На місцях керівники муніципалітетів очолять оперативні штаби та допоможуть жителям, де це необхідно. Прошу всіх зберігати спокій", написали у пабліку Воробьёв LIVE .

Окрім того, у Тулі дрон влучив у багатоповерховий житловий будинок. Незважаючи на трьох поранених та пошкодження будинку губернатор заявив, що "постраждалих та пошкоджень інфраструктури немає".

Також під атаками були тимчасово окуповані населені пункти в Україні. Зокрема, ватажок терористичної "ДНР" Денис Пушилін поскаржився, що після атаки безпілотників у псевдореспубліці частина міст і районів залишилася без світла.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: