fbpx
Сьогодні
20:33 26 Лис 2023

На Одещині через хуртовину зламалася електроопора: призупинили роботу великих котелень, фіксують ураган

Фото: Олег Кіпер/Одеська ОДА (ОВА)

В Одеській області внаслідок негоди не витримала одна з металевих опор лінії електропередач, пошкоджені розподільчі мережі Обленерго. В Одеському районі припинили опалення через негоду, в Одесі перебої з водою. Водночас на півдні області розгулявся справжній ураган.

Про це НЕК "Укренерго" повідомляє у Фейсбуці та комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеса", у Фейсбуці, інформує Рубрика.

На півдні регіону почався справжній ураган. Зокрема, як пише "Думська", пориви вітру у Вилковому Одеської області досягли рівня 35 метрів на секунду.

Як повідомили синоптики, такий показник було зафіксовано о 16:50 неділі.

"Це 12 балів за шкалою Бофорта – ураган. Середня швидкість вітру в Придунав'ї зараз становить 25 м/с (десять балів, або сильний шторм)", – зазначають вони.

На Одещині внаслідок негоди не витримала одна з металевих опор лінії електропередач, пошкоджені розподільчі мережі Обленерго.

"Хуртовина такої сили, що не витримала одна з металевих опор нашої лінії електропередач. Розподільчі мережі обленерго також пошкоджені. На жаль, негода продовжує вирувати, саме через це знеструмлена значна кількість споживачів в Одеській та Миколаївській областях", – ідеться у повідомленні НЕК "Укренерго".

Ремонтні бригади Укренерго і Обленерго вже почали відновлювальні роботи, щоб максимально швидко повернути стабільне енергопостачання споживачам.

"В деяких населених пунктах це вже відбулось. Але через значний обсяг пошкоджень та низьку температуру це потребуватиме більше часу, ніж в теплу погоду", – повідомили в Укренерго.

Вони зазначили, що готові все відновити, як тільки дозволить погода.

"Через значний обсяг пошкоджень повітряних ліній електропередачі Укренерго та розподільчих мереж Обленерго, на обладнання, яке залишилось в роботі, лягло подвійне навантаження. Це може призвести до додаткових пошкоджень мереж вже з технічних причин", – зауважили в Укренерго.

Ремонтні бригади ДТЕК уже повернули світло 25 тисячам осель в 138 населених пунктах Одещини.

Також в Одесі через перепади напруги електроенергії призупинили роботу великих котелень.

"У зв'язку зі складними погодними умовами та, як наслідок, перепадами напруги електроенергії або повного припинення електропостачання, вимушені тимчасово призупиняти роботу крупних районних котелень з метою запобігання подальших аварійних ситуацій та збереження сталого функціонування обладнання", – йдеться у повідомленні.

На підприємстві додали, що після відновлення стабільного електропостачання процес подачі тепла одразу перезапустять.

В Одесі також спостерігаються перебої із водопостачанням через негоду та проблеми з електропостачанням.

"На жаль, через стрибки напруги та відключення електроенергії, насосне обладнання вимикається кожні 10 хвилин та не може працювати стабільно", – йдеться у повідомленні "Інфоксводоканалу".

За даними синоптиків негода вируватиме на початку тижня в різних регіонах. Тому в Укренерго закликали споживати електроенергію ощадливо.

Нагадаємо, на Одещині через погіршення погодних умов 27 листопада всі заклади освіти навчатимуться дистанційно.

Як повідомлялося, за прогнозами синоптиків, погода погіршуватиметься. Відповідно до повідомлень Українського гідрометеорологічного центру 26 та 27 листопада очікуються сильні снігопади, ожеледиця, хуртовини, посилення вітру тощо.

Також повідомлялося, через посилення негоди рух на автодорозі М-15 Одеса-Рені (на м. Бухарест) перекрито для всіх видів транспорту. Також запроваджено обмеження в русі для великовантажних транспортних засобів на автодорозі М-05 Київ – Одеса.

Окрім того, 26 листопада внаслідок погіршення погоди найближчим часом розпочинає цілодобову роботу Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах.

В Одеській області внаслідок снігу та ожеледиці на території регіону, лише за кілька годин, стало майже 50 автомобільних аварій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: