fbpx
Сьогодні
Відео 08:40 26 Лис 2023

У росії заявили про масовану атаку дронів: у Москві та Тулі пошкоджено будинки

Фото: ATEO BREAKING

У ніч на 26 листопада відбулася масована атака ударних безпілотних апаратів у Московській, Тульській, Калузькій та Брянській областях: один з дронів влучив у багатоповерхівку в Тулі та є пошкодження будинків у Москві.

Про це повідомляють у Telegram міністерство оборони рф та мер Москви Сергій Собянін, російський телеграм-канал Mash.

Як повідомили у міноборони рф, вночі, 26 листопада сталася атака із застосуванням "безпілотних літальних апаратів літакового типу" по об'єктах на території російської федерації.

У оборонному відомстві країни-агресора зазначають, що чергові засоби російської протиповітряної оборони нібито знищили 11 дронів над територією Московської, Тульської, Калузької та Брянської областей.

мо росії

Фото: Скріншот з Телеграм міноборони росії

О 5.15 МО рф відкоригувало інформацію та заявило, що засоби ППО нібито знищили ще 9 БПЛА над територією Московської, Тульської, Калузької та Брянської областей.

Москва

Своєю чергою мер Москви заявив, що вночі було зроблено спробу масової атаки безпілотників.

"Наразі силами ППО збиті БПЛА в районі Наро-Фомінська та Одинцовському міському окрузі, які летіли на Москву. Також ППО вдалося перехопити та знищити кілька БПЛА у Брянській, Тульській та Калузької областях.

Постраждалих та серйозних руйнувань попередньо немає. На місцях падіння уламків безпілотників працюють представники екстрених служб. Робота з подальшого виявлення БПЛА продовжується", зазначив він.

Також два московські аеропорти "Внуково" та "Домодєдово" призупиняли свою роботу. Близько 6.00 московські аеропорти її відновили.

літак аеропорт у москві

Згодом у Телеграмі Воробьёв LIVE повідомили, що 5 БПЛА перехопили сили ППО Міністерства оборони над 4 муніципалітетами Московської області:

  • Наро-Фомінському,
  • Одинцовському,
  • Раменському,
  • Подільському міських округах.

"У 3 випадках є пошкодження будов на землі, на щастя, загиблих та постраждалих немає. На місцях керівники муніципалітетів очолять оперативні штаби та допоможуть жителям, де це необхідно. Прошу всіх зберігати спокій", написали у пабліку.

Калузька область

Безпілотники збито у Дзержинському та Жуківському районах Калузької області Росії. За попередніми даними, постраждалих та руйнувань інфраструктури немає.

Тула

Губернатор Тульської області Олексій Дюмін заявив, що над Тулою збили два безпілотники. Один із них і потрапив у багатоповерхівку.

За його словами, серйозних пошкоджень немає, пошкоджені вікна у трьох квартирах, легкого поранення зазнала одна людина.

Тула, влучання дрона

Фото: З відкритих джерел

Як пишуть у соцмережі, ударний безпілотник влетів у квартиру на 12-му поверсі багатоквартирного будинку на вулиці Хворостухіна. Постраждала одна людина, у неї травма стопи.

Також про допомогу попросили діти, які мешкають поверхом нижче, у них переляк. На місці працюють екстрені служби.

Нагадаємо, що у ніч на 30 серпня, в російській федерації відбулася одна з наймасштабніших атак безпілотними літальними апаратами.

Також атака дронами по чорноморському курорту Сочі сталася20 вересня 2023 року, внаслідок чого виниклавелика пожежа на нафтосховищі поблизу аеропорту. Це був перший зафіксований удар по цьому району після вторгнення росії в Україну.

Окрім того,1 жовтня, українські ударні безпілотники атакували російський Смоленський авіазавод, де виробляли ракети Х-59 – три з чотирьох дронів влучили в ціль.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: