fbpx
Сьогодні
14:59 26 Лис 2023

ДСНС отримало від Корейського міжнародного агентства чотири машини розмінування

English version here

Фото: ДСНС

Чотири машини механізованого розмінування отримала Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримала від Корейського міжнародного кооперативного агентства.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, пише Рубрика.

"Ще +4 машини механізованого розмінування допомагатимуть саперам в очищені наших земель від вибухонебезпечних предметів. ДСНС України отримала їх від Корейського міжнародного кооперативного агентства в рамках співпраці", — зазначив очільник МВС.

Клименко також заявив, що машини MV-4 та MV-10 компанії DOK ING – це дистанційні комплекси для розмінування території, які використовуються для знешкодження протитанкових, протипіхотних мін та інших боєприпасів.

Що відомо про допомогу від Кореї

Нагадаємо, під час сесії саміту G20 президент Південної Кореї Юн Сок Йол пообіцяв додатково надати 2,3 млрд доларів допомоги Україні.

Україна та Республіка Корея домовилися про розробку проєктів з відновлення інфраструктури із залученням корейського досвіду високих технологій та інвестицій корейського бізнесу.

Міністерство енергетики повідомило, що з початку повномасштабної війни Республіка Корея передала Україні 10 вантажів гуманітарної допомоги енергетичному сектору.

Окрім того, Україна отримає від Південної Кореї дві машини для розриву мінних загороджень K600 "Rhino".

До того ж Південна Корея у 2024 році надасть Україні фінансову допомогу розміром 394 млн доларів на відновлення та гуманітарну допомогу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: