fbpx
Сьогодні
13:21 17 Лип 2023

Рішення для відбудови: компанія Hyundai допоможе відновити Бориспільський аеропорт

English version here

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" підписав Меморандум про взаєморозуміння з відомою корейською компанією Hyundai Engineering.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці аеропорту.

У чому проблема?

Повітряний простір України закрито для цивільних перевезень з 2:45 за київським часом 24 лютого 2022 року. З того часу аеропорт Бориспіль припинив свою роботу.

Раніше у МВС зазначали, що на даний момент аеропорт більше схожий на декорацію з фільму про Чорнобиль. Однак у відомстві запевнили, що після закінчення війни аеропорт відновить свою роботу.

Яке рішення?

Зазначається, що угода передбачає партнерство та співпрацю між двома сторонами у напрямку відновлення та розвитку авіаційної інфраструктури України.

Також наголошується, що меморандум з Hyundаi E&C відкриває нові можливості для розвитку та модернізації цивільної авіації і така співпраця неабияк посилить розвиток та розбудову аеропорту "Бориспіль" та всієї української авіагалузі.

"Україна проявила неймовірну стійкість і рішучість в подоланні випробувань, і ми пишаємося тим, що можемо бути частиною цього процесу відновлення. Ми вкладаємо свої ресурси, знання та енергію, щоб сприяти розвитку інфраструктури та підтримати економічне зростання України", — запевнив гендиректор Hyundаi E&C Юн Ен Чжун.

Як це працює?

Як повідомили у корейському виданні The Korea Herald, угода передбачає, що Hyundai E&C відновить посадкові смуги та новий вантажний термінал у міжнародному аеропорту «Бориспіль». Нині компанія проводить техніко-економічне обґрунтування вантажного терміналу.

Hyundai E&C заявила, що використовуватиме свої технології та досвід, накопичений під час участі в будівельних проектах, зокрема:

  • у міжнародному аеропорту Інчхон,
  • сінгапурському аеропорту Чангі,
  • міжнародному аеропорту Чінчеро в Перу.

У компанії додали, що будівництво розпочнеться після закінчення війни з росією.

Починаючи з проекту розширення аеропорту, Hyundai E&C також прагне долучитися до проектів реконструкції в інших областях.

"Hyundai E&C співпрацюватиме з Україною, щоб відновити не лише транспортну інфраструктуру країни, зокрема аеропорти і залізниці, але й її енергетичну інфраструктуру", — заявив генеральний директор Hyundai E&C Юн Ен Джун.

Hyundаi E&C – одна з провідних будівельних компаній у світі, відома своїми:

  • масштабними інвестиційними проєктами в реконструкцію та розвиток міжнародних аеропортів;
  • значним досвідом у будівництві та модернізації інфраструктури аеропортів з використанням розумних систем управління та безпеки.
Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: