fbpx
Сьогодні
12:12 04 Тра 2024

У Повітряних Силах розповіли, чому росія обрала тактику ударів балістикою по Україні

Фото: Телеграм / Сєнкевич Online

Є ціла низка причин у тому, що останнім часом російські загарбники при ударах по Україні все частіше роблять ставку на балістичну зброю.

Про це заявив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Ворог обрав тактику застосування балістичних ракет з території тимчасово окупованого Криму. Це різні платформи (в порівнянні з "Калібрами" – ред.). У першу чергу, звісно, це "Іскандер-М", – сказав він.

Як зауважив спікер, така тактика окупантів, перш за все, пояснюється особливостями балістичного озброєння:

  • ця платформа мобільна,
  • вона пересувна,
  • час на розгортання в неї невеликий, це хвилини, а на згортання – ще менше.

"Тому, відповідно, обрали вони застосовувати зараз саме балістику – і швидкість інша, і час на реакцію менший", – пояснив Плетенчук.

Зі слів речника, тому в першу чергу небезпека полягає у застосуванні ракетного озброєння саме з території тимчасово окупованого Криму.

Останні удари балістичною зброєю по Україні

У ніч на 4 травня російські окупанти запустили чотири зенітні керовані ракети С-300. Унаслідок чергової атаки ворога, у Харкові пролунали кілька вибухів та почалася велика пожежа, постраждали люди.

Окрім того, 1 травня під час повітряної тривоги через загрозу ворожих ударів із застосуванням балістичного озброєння в Одесі прогриміли вибухи.

Стало відомо, що в Одесі під російський ракетний удар потрапили сортувальне депо та відділення "Нової пошти". Ракетний "приліт" був у депо-1 та вантажне відділення 4 НП. Постраждали 14 людей.

 Також 30 квітня, російські загарбники вдарили по Одесі балістичними ракетами: в місті пролунало кілька вибухів, внаслідок чого загинули троє людей, ще троє отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Варто додати, що протягом квітня проти України російська федерація застосувала сотні різних ракет й тисячі керованих авіабомб (КАБ).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: