fbpx
Сьогодні
Фото 22:55 23 Лис 2023

Рішення для перемоги: США передали Україні броньовані авто для документування воєнних злочинів рф

Фото: Національна поліція України

У Києві відбулась передача броньованої техніки слідчим підрозділів Національної поліції від уряду Сполучених Штатів Америки в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Нацполіції.

У чому проблема?

Як повідомили правоохоронці, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 100 414 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.

Серед них:

  • 85 985 – за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни)
  • 9 245 – за ст. 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Прикордонні області країни, починаючи з першого дня війни, постійно потерпають від повітряних та наземних атак російської армії.

Снаряди, БпЛА та ракети влучають у цивільні будинки та інфраструктурні об'єкти, що призводить до руйнувань та на жаль, до поранення та загибелі мирних мешканців. Першими на місце влучань приїжджають правоохоронці, що задокументували російські злочини.

Донеччина, обстріл

Фото: Національна поліція України

"За час повномасштабної війни, ми, на жаль, маємо втрати і серед наших побратимів-поліцейських, багато з них отримали поранення", зазначив перший заступник Голови Національної поліції України Максим Цуцкірідзе.

Яке рішення?

У рамках проєкту міжнародної технічної допомоги "Посилення спроможності Національної поліції України у боротьбі зі вторгненням російської федерації та захисті цивільного населення" слідчі підрозділи Нацполіції отримали від американських партнерів броньовані авто для документування воєнних злочинів росії.

Як це працює?

Вісім броньованих повнорозмірних пікапів класу захисту BR6 TOYOTA HILUX отримали слідчі Донецької, Луганської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Сумської, Чернігівської та Харківської областей.

бронемобіль для Нацполіції

Фото: Національна поліція України

Працівники слідчих підрозділів цих регіонів:

  • фіксують воєнні злочини росії,
  • збирають доказову базу під постійними обстрілами країни-агресора.

Тож передані автомобілі суттєво посилять безпеку поліцейських під час проведення слідчих дій.

бронемобіль для Нацполіції

Фото: Національна поліція України

Цуцкірідзе подякував представникам Посольства США та уряду США за надану допомогу.

"Це сучасна техніка, яка наближає нашу перемогу. Отримані броньовані автомобілі не тільки допомагатимуть поліцейським виконувати службові обов'язки, а й захищатимуть особовий склад", підкреслив перший заступник очільника Нацполіції.

Цуцкірідзе також зауважив, що отримані автомобілі – це один із кроків тривалої співпраці Національної поліції України з американськими партнерами, які надають суттєву допомогу у технічному оснащенні.

бронемобіль для Нацполіції

Фото: Національна поліція України

Своєю чергою старший радник з правоохоронних питань відділу правоохоронних питань Посольства США Оді Холловей запевнив у подальшій підтримці українських поліцейських.

"Ми надаємо допомогу, але вона не зрівняється з тим, що робите ви. Ми дуже вдячні за ваш внесок в перемогу над ворогом. І ми раді стояти пліч-о-пліч з вами", зазначив він.

Окрім того, як наголошують, передані броньовані авто стануть поліцейським у нагоді під час евакуації людей із місць російських обстрілів.

Нагадаємо, що український виробник електробайків Eleek розробив легкий електричний баггі, який важить лише 240 кг та здатний проїхати 150 км без підзарядки. Він буде дуже зручним для Збройних сил України.

Окрім того, чергову велику партію автомобілів для українських військових доставили волонтери з Європи до Запоріжжя. Після капітального ремонту їх відправлять захисникам на фронт.

Також в Україні створили три бронеавтомобілі: у чому їхня унікальність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: