fbpx
Сьогодні
08:23 11 Бер 2023

Зеленський ввів санкції проти російських букмекерських та розважальних компаній

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо запровадження санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб, серед яких є і українські.

Про це пише Рубрика, посилаючись на указ президента №145/2023 від 10 березня 2023 року.

У документі повідомляють, що Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", ухвалене цього ж дня – 10 березня 2023 року.

Міністерству закордонних справ доручено поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Зазначають, що РНБО врахувала пропозиції Кабінету міністрів і Служби безпеки України й застосувала персональні спеціальні економічні санкції до 120 фізичних осіб, більшість із яких – громадяни рф, але є також громадяни Кіпру, Великої Британії, Польщі, Туреччини й Нідерландів.

Також обмежувальні заходи застосовано до 287 юридичних осіб, серед яких російські букмекерські компанії, організатори лотерей, іподроми, інвестиційні та розважальні компанії тощо.

Підсанкційні особи й компанії пов'язані між собою. Наприклад, бізнесмен Владислав Бєшкарьов є засновником ТОВ "Парі Інжиніринг Рус".

А Олександр Івашкевич – гендиректором цієї компанії. Окрім того, Раїса та Сергій Самсоненки пов'язані з ТОВ "Фортуна" й ТОВ "Бетсіті", директором в останній працює Леон Тірацуян.

Максим Градинар є гендиректором Букмекерської контори "Парі", а Максим Кірюхін – засновником ТОВ "Управ-Вертикаль". Усі вони потрапили під санкції.

У переліку юросіб, що потрапили під санкції, і розташовані в Україні компанії:

  • "Паріматч",
  • "Покерматч.ЮА",
  • "Поінтлото",
  • "Твоя беттінгова компанія",
  • "Плей Фан Інвестмент",
  • "Фінансова Компанія Лео" тощо.

Санкції розраховані на 50 років.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: