fbpx
Сьогодні
16:15 16 Лис 2023

Штучний інтелект відтворить голос Едіт Піаф: для чого це рішення

Фото: Facebook / Edith Piaf

Штучний інтелект для озвучення автобіографічного фільму про французьку співачку та акторку Едіт Піаф відтворить її голос.

Про це пише Guardian, повідомляє Рубрика.

У чому проблема?

Компанія Warner Music Group (WMG) працює над створенням повнометражної стрічки "Піаф", наразі вона на стадії перевірки концепції.

Зазначається, що виробники співпрацюють з розпорядниками спадщини співачки.

Яке рішення?

Для озвучення автобіографічного фільму про французьку співачку та акторку Едіт Піаф штучний інтелект відтворить її голос.

Як це працює?

Аби ШІ навчився відтворювати голос Піаф, він опрацював сотні голосових записів.

WMG заявляє, що таке відтворення "ще більше посилить правдивість і емоційний вплив її історії".

У фільмі планують використати анімацію, щоб надати "сучасний погляд" на історію співачки, також покажуть архівні кадри: сценічні й телевізійні виступи, інтервʼю.

Розробники не розповіли, чи застосовуватимуть штучний інтелект для створення нової музики.

Розпорядники спадщини Піаф прокоментували застосування у фільмі технології ШІ:

"Це був особливий і зворушливий досвід — знову почути голос Едіт: технологія створила відчуття, ніби ми знову опинилися в кімнаті з нею. Анімація чудова, і через цей фільм ми зможемо показати справжню сторону Едіт — її радісну особистість, її гумор і її непохитний дух".

А режисерка стрічки Джулі Вейль, яка раніше працювала над документальними фільмами про Даяну Росс, Стінга та Стіві Вандера, вважає, що історія Піаф про "неймовірну стійкість, подолання труднощів і відкидання соціальних норм заради досягнення величі — і вона така сама актуальна зараз, як і тоді".

Довідка про Едіт Піаф

Едіт Піаф (справжнє ім'я Едіт Джованна Гассіон) народилася 19 грудня 1915 року в Парижі.

В 1935 році її помітив імпресаріо Луї Лепле й запросив виступити у своєму кафе. Успіх перших же виступів Едіт був феноменальним. Вона здобула популярність завдяки пісням Non, je ne regrette rien та La vie En Rose.

Уже в 1936 році Едіт виступила у великому концерті в цирку "Медрано" разом із провідними зірками французької естради. Незабаром співачка познайомилася з поетом Раймоном Ассо, який вплинув на її кар'єру. Ассо створив "стиль Піаф", написав пісні, що підходять тільки їй, і переконав її виступати під іменем Едіт Піаф.

Неймовірний успіх прийшов до співачки після Другої світової війни. Унікальний талант і неповторний голос зробили Піаф однією з найбільш впізнаваних співачок 20 століття. В

Останній її виступ на сцені відбувся 31 березня 1963 року в оперному театрі Лілля, зал тоді улаштував француженці п'ятихвилинну овацію.

Едіт Піаф померла 10 жовтня 1963 року, їй було всього 47 років.

На честь співачки назвали астероїд 3772 Піаф, також їй присвячено три фільми: "Піаф", "Едіт і Марсель" та "Життя в рожевому кольорі".

Нагадаємо, 8 жовтня у віці 75 років померла одна з найвідоміших українських співачок та народна артистка України Ніна Матвієнко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: