fbpx
Сьогодні
11:48 14 Жов 2023

У Бучанській дитячій школі мистецтв повністю завершили оновлення

English version here

Фонд BGV спільно із німецькими донорами — некомерційною організацією #WeAreAllUkrainians та фондом help alliance від Lufthansa Group — завершили всі роботи заплановані з реновації та оснащення Бучанської дитячої школи мистецтв імені Левка Ревуцького. Роботи з оновлення та ремонту було розпочато у вересні 2022-го і закінчено до вересня 2023-го. Загальний бюджет, запланований на вищезазначені потреби, — близько 10 мільйонів гривень.

Про це розповіли у фонді BGV.

У межах цього проєкту було укомплектовано класи для художніх занять 20-ма мольбертами та 20-ма планшетами. Куплено телевізор для демонстрації навчальних уроків. Придбано сучасну високопрофесійну акустичну систему, що містить зокрема мікшерний пульт, студійний мікрофон, безпровідну вокальну систему — для забезпечення звуковим обладнанням концертної зали для тих, хто займається співом. Також придбано музичні інструменти для створення оркестрового класу навчального закладу — духового оркестру: саксофон альт, саксофон тенор, труба, тромбон тенор, кларнет, флейта, баритон, туба, альтгорн. Закуплено меблі: стільці, столи, офісні крісла для викладачів, вішаки з лавками, шафи для паперів і одягу — на загальну суму близько 1-го мільйона гривень.

Бучанська дитяча школа мистецтв

Також були профінансовані майстер-класи з вокалу, хореографії, гри на музичних інструментах, де викладачі Академії мистецтв ім. П. Чубинського, які працюють зазвичай зі студентами, ділилися своїми напрацюваннями та підходами — учні й учителі дізналися багато нового, розширили свої знання і здобули нові практичні навички. У межах завершального етапу також були проведені курси з підвищення кваліфікації для викладачів на тему: «Інклюзивна освіта теорія та практика», де викладачам фахово розповіли, як правильно взаємодіяти з дітками з особливими освітніми потребами, як вчасно помітити своє професійне вигорання та що потрібно робити у подібних випадках — загалом ця тема є вкрай важливою завжди для тих, хто навчає, а під час війни  — і поготів.

Бучанська дитяча школа мистецтв

З 1 вересня 2023 року в школі мистецтв навчається 539 учнів. Навчання проводять за сімома напрямами: фортепіанний, струнно-смичковий, народний теоретичний, образотворчого мистецтва, вокалу, хореографії. Частина учнів навчається дистанційно із різних країн, куди вони виїхали під час війни, це: США, Англія, Німеччина, Австрія та Польща.

Викладачі та учні школи мистецтв підготували концерт — справжню музичну феєрію, щоб відзначити завершення ІІІ кінцевого етапу оновлення школи і висловити так свою вдячність. Серед запрошених численних гостей була очільниця Фонду BGV Поліна Алдошина

«Це був рік надзвичайно плідної співпраці для нас. Ми стали більше ніж партнерами зі школою та бучанською міською владою. Ми стали друзями! І з одного боку, звісно, радісно, що сьогодні ми відзначаємо завершення останнього етапу оновлення школи, яка повністю готова і облаштована до навчання дітей, а з іншого — трохи сумно, що наша дружня співпраця і спілкування добігли кінця. Дякуємо за це справжнє свято музики, влаштоване учнями і викладачами — чудовий концерт. Сподіваюся, що багато талановитих дітей будуть навчатися тут в сучасно облаштованому просторі у задоволення», — зазначила директорка.

Бучанська дитяча школа мистецтв

Нагадаємо, що раніше, в межах І та ІІ етапів, BGV з німецькими партнерами було зроблено комплексний ремонт навчального закладу: відновлено покрівлю, вхідну групу, водопостачання та водовідведення, повністю замінено всі вікна й двері, закуплено сучасну навігаційну систему руху і надпотужний генератор для безперебійного електропостачання. Облаштовано безбар'єрний доступ до усіх видів занять. Оновлено фасад будівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: