fbpx
Сьогодні
Відео 22:34 11 Лис 2023

До лонглиста Grammy потрапив альбом Джамали "Qırım"

У номінації "Best Global Music Album" до лонглиста Grammy потрапив альбом української співачки Джамали.

Про це повідомило Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим у Телеграмі, інформує Рубрика.

"Українська співачка, кримська татарка Джамала потрапила до лонглиста Grammy в номінації "Best Global Music Album" зі своїм альбомом "Qırım"", – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що альбом "Qırım" вражає не лише музичною майстерністю Джамали, але й глибоким зв'язком з культурою та історією корінного кримськотатарського народу.

Співачка взялася за завдання відродження та збереження традицій кримськотатарської музики, роблячи її доступною для аудиторії по всьому світу.

Як підкреслюється, дуже важливо, що культурна та історична спадщина корінних народів України стає відомою для міжнародної аудиторії, особливо в такий важкий для України час.

Довідка

5 травня цього року українська співачка Джамала представила новий альбом "Qirim", в який увійшли старовинні пісні кримськотатарського народу. 

"5 травня, коли кримські татари святкують головне свято весни — Хидирлез, українська кримськотатарська співачка Джамала випустила альбом Qirim — збірку старовинних пісень кримськотатарського народу", – повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

Зазначається, що до збірки ввійшло 14 композицій — раніше невідомих, переписаних чи забутих.

Джамала віднайшла їх у містах та селищах Кримського півострова.

У МКІП повідомили, що альбом Qırım Джамала презентує разом із Національним симфонічним оркестром України на сцені Національної опери, а після цього альбом вперше зазвучить наживо у Великій Британії, в Ліверпулі, спільно з BBC Philharmonic Orchestra.

Як повідомляла Рубрика, співачка Джамала стала першою українською амбасадоркою глобальної програми EQUAL від стримінгового сервісу Spotify.

Як зазначається, програма EQUAL від стримінгового сервісу Spotify створена, щоб сприяти рівності жінок у глобальній індустрії музики. Проєкт складається з набору музичних добірок EQUAL та сестринських програм, які транслюються у 187 країнах.

"Цьогоріч Spotify обрав першу українську амбасадорку для глобального плейліста і першого у своїй історії — EQUAL Ukraine. Нею стала співачка й авторка пісень, переможниця "Євробачення-2016″ Jamala", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, трек Take Me To A Place із мініальбому співачки "Поклик" відкриває відразу дві музичні добірки.

Рубрика:
Світ Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: