fbpx
Сьогодні
Рішення для перемоги 10:58 25 Жов 2023

Благодійний концерт від косівського хору "Окаріна" прослухали понад 10 тисяч українських дітей

Нещодавно хор "Окаріна" із Косово підготував концерт-подарунок для українських дітей. Збірка композицій включає косоварські та українські пісні, та присвячена незламності українського духу, природі, людям, ідеям волі та незалежності. Щоб якомога більше українських дітей відчули підтримку маленьких косоварів, міжнародна благодійна організація "СОС Дитячі містечка" доєдналась до розповсюдження концерту.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема? 

Діти України вже понад року переживають жахи широкомасштабної війни. Лякаючі сирени тривог, замінування шкіл, страх втрати домівки, друзів та близьких людей супроводжує їх та стовідсотково залишається в їхніх спогадах про вкрадене війною дитинство. 

Косоварський народ, як ніхто інший, розуміє та відчуває український біль пов'язаний з широкомасштабним вторгненням росії в Україну. Ті, хто пережив війну, ніколи не будуть байдужими до тих, хто зараз живе під звуки вибухів і сирени повітряної тривоги.

Початок нової масштабної війни в Європі розбудило болючі спогади косоварів, нагадавши про близьких, яких забрала війна, про мільйони біженців, які були вимушені покинути свої домівки та закарбувала в їх пам'яті важку боротьбу, що стала ціною їхньої свободи.

У чому рішення?

Дитячий хор "Окаріна" з Косово дав благодійний концерт, для того, щоб висловити свою солідарність з українським народом та підтримати маленьких українців, показати їм, що різні нації об'єднані та йдуть поруч з Україною в цей тяжкий час.

Хор "Окаріна" включив у подарунковий концерт косоварські народні пісні, а також "Щедрика" в обробці Миколи Леонтовича, – одну із найбільш впізнаваних та вшанованих українських композицій у світі.

Косівський хор

Водночас в збірку входить пісня "Україна – твоя земля" за авторством американця Беніто Мареса. Вона оповідає про красу української природи, неймовірну любов до своєї землі та жагу людей до свободи. Концерт несе надію на краще майбутнє та нагадує, що світова спільнота підтримує прагнення українців до миру.

Щоб поширити пісенну збірку серед якомога більшої кількості дітей, хор "Окаріна" почав співпрацювати із благодійним фондом "СОС Дитячі Містечка". За його сприяння концерт показали дітям, які щомісячно відвідують більше 40 дитячих просторів організації по всій країні.

Косівський хор

В результаті більше 10 тис. маленьких українців отримали музичний подарунок, а разом з ним – відчули підтримку однолітків з Косово.

Як це працює?

Це стало можливим завдяки тому, що організація комплексно бореться із сирітством, а фахівці фонду безпосередньо контактують з батьками та дітьми. Більш того, "СОС Дитячі Містечка" турбується про малюків, займається їх вихованням, а також допомагає вразливим родинам. З початку повномасштабного вторгнення фонд підтримав та допоміг 360 тисячам дітей та батьків.

Косівський хор

"Діти в Україні переживають складні часи: війна, що увірвалась у їх життя, принесла спустошення та докорінно змінила побут. Багато дівчат та хлопців не можуть соціалізуватися та взаємодіяти із друзями.

Їм надзвичайно важливо відчувати підтримку однолітків, розуміти, що вони не самі. Тому ми щиро вдячні друзям із Косова та учасникам хору "Окаріна" за їх чудовий музичний подарунок. Композиції нагадують дітям і дорослим про підтримку усього світу, додають сил у щоденних випробуваннях" — повідомив Сергій Лукашов, директор "СОС Дитячі Містечка" Україна.

Ще більше корисних рішень

Також, хор "Окаріна" співпрацює з міжнародною благодійною організацією СОС "Дитячі Містечка" – яка діє задля попередження сирітства в Україні, захисту дітей без батьківської опіки та сприяє розвитку цих дітей та їх подальшій соціалізації. Організація простягнула руку помочі у поширенні концерту серед українських дітей і поширила концерт на своїх інформаційних ресурсах та транслює відео концерту у своїх дитячих центрах, яких по Україні нараховується більше 40-ка.

Нагадаємо, ми раніше писали, що косівський хор записав концерт в підтримку українського народу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: