fbpx
Сьогодні
14:44 15 Лис 2023

В Уряді заявили про підняття зарплат вчителям: що відомо

Як стверджують у Кабінеті міністрів, освітянам планують підвищити у 2024 році зарплати: оклади у педагогів мають зрости на 21%, а середньомісячна зарплата вчителя вищої категорії підніметься до 17,4 тисячі гривень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Osvita.

Як зазначають, про підвищення зарплат працівникам освіти розповів прем'єр-міністра України Денис Шмигаль під час засідання уряду. Підвищення зарплат входить до соціальних витрат державного бюджету на 2024 рік.

Зі слів прем'єра, наступного року на освіту буде виділено 179 млрд гривень, що на 15% більше, ніж у 2023 році.

"Закладаємо у бюджеті зростання зарплат вчителів. Загалом виплати педагогам наступного року зростуть на 21%. Середньомісячна розрахункова заробітна плата вчителя вищої категорії збільшується з 14,4 тисячі гривень до 17,4 тисячі гривень", наголосив прем'єр-міністр.

Також планують продовжувати інші освітні програми:

  • на облаштування укриттів спрямують 2,5 млрд гривень,
  • на реформу НУШ – 1,5 млрд гривень,
  • на модернізацію шкільних їдалень – 1,5 млрд гривень,
  • на нові шкільні автобуси – 1 млрд гривень.

Також передбачено збільшення фінансування науки на 15%. Основний акцент буде зроблено на дослідження, пов'язані з оборонно-промисловим комплексом.

Держбюджет-2024

Нагадаємо, у вересні Кабінет міністрів затвердив проект держбюджету на 2024 рік з власними доходами загального фонду бюджету у 1 трлн 560 млрд грн та видатками загального фонду у 3 трлн 108 млрд грн.

Понад половину всіх ресурсів бюджету спрямують на забезпечення оборони й безпеки України – 1 трлн 685 млрд гривень. Ця сума на 113 млрд гривень більша, ніж цьогоріч.

Також у бюджеті-2024 передбачили видатки на розвиток оборонно-промислового комплексу:

  • 43 млрд грн на виробництво БПЛА;
  • 43 млрд грн на виробництво боєприпасів та зброї.

9 листопада, Верховна Рада на засіданні ухвалила проєкт державного бюджету на 2024 рік. За головний кошторис країни в цілому проголосували 276 народних депутатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: