fbpx
Сьогодні
17:43 06 Жов 2023

Силам оборони у цьому році додатково виділять 303 млрд грн з бюджету, - Умєров

Сьогодні, 6 жовтня, Верховна Рада України підтримала в другому читанні та в цілому зміни до закону «Про державний бюджет», виділивши додатково на 2023 рік 303 млрд грн на потреби Сил безпеки та оборони. 

Про це в Фейсбуці повідомив міністр оборони України Рустем Умєров, пише Рубрика.

«Додаткові 303 млрд грн на Сили оборони в 2023. Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому зміни в закон про державний бюджет. Грошове забезпечення та інші додаткові виплати військовослужбовцям до кінця року будуть виплачені вчасно та в повному обсязі», – повідомив міністр.

Як повідомляє пресслужба Мінфіну, таким чином буде збільшено видатки на сектор безпеки та оборони на 302,6 млрд грн, з них: 224,5 млрд – це кошти на виплату грошового забезпечення військовослужбовців, 78,1 млрд – це видатки для закупівлі спецтехніки, військового обладнання та забезпечення харчування військових, оплату комунальних послуг та інших необхідних витрат.

Для Міноборони видатки збільшуються на 211 млрд, для системи МВС – на 79,2 млрд, для Служби безпеки – на 4,2 млрд, для Головного управління розвідки Міноборони – на 2,5 млрд, для Служби зовнішньої розвідки – на 0,5 млрд, для Управління державної охорони – на 0,2 млрд та Мінстратегпрому – на 4,4 млрд грн для виконання програм розвитку ОПК, Адміністрація Держспецзв'язку – 0,6 млрд грн.

Також передбачено фінансування інших пріоритетних напрямів: це матеріально-технічне оснащення новостворених підрозділів Національної гвардії, Держприкордонслужби, Національної поліції; забезпечення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам (передбачено 16,5 млрд); на потреби освітньої галузі, зокрема для придбання підручників (552,8 млн грн).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: