fbpx
Сьогодні
13:20 14 Лис 2023

Війська рф збільшили кількість штурмів: Президент заслухав доповіді військових

Фото: ОПУ

14 листопада на черговому селекторі президенту Володимиру Зеленському доповіли про збільшення кількості ворожих штурмів на фронті.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

"Щоденний селектор. Звіти розвідок, графіки постачання боєприпасів, ракет, техніки. Зведення з фронту.

Військові доповіли про збільшення кількості ворожих штурмів: Авдіївка, Купʼянськ, Донецький напрямок. Вдячний нашим воїнам, які тримають позиції та не припиняють наступальні операції", зазначив Президент.

Зеленський наголосив, що окупаційні війська продовжують мститися вільному Херсону та обстрілюють центр міста без жодної військової необхідності.

Глава держави також нагадав, що рішенням минулої Ставки було підкріплено оборонні спроможності міста в розвідці, контрбатарейній, радіоелектронній боротьбі та ППО. Тепер відстежується його реалізація.

Окрім того, МВС доповіло про ліквідацію наслідків нічних обстрілів.

За словами президента, також військові постійно аналізують зміни ворожих тактик застосування БпЛА та вносять корективи в роботу української протиповітряної оборони.

До того ж український лідер нагадав, що "зерновий коридор" продовжує працювати. Нині долається позначка в 4 мільйони тонн вантажів та зберігається позитивна динаміка.

Ситуація на фронті

Як повідомляли у військовому командуванні, протягом доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 1 удар по зенітно-ракетному комплексу противника.

Своєю чергою підрозділи ракетних військ уразили:

  • 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 2 пункти управління,
  • 6 артилерійських засобів,
  • засіб протиповітряної оборони,
  • важливу ціль противника.

Також, 13 листопада, Сили оборони ліквідували ще майже 1000 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали майже 313 з половиною тисяч солдатів.

Окрім того, втрати росіян на Авдіївському напрямку вже перевищили втрати в Вугледарі, й під Бахмутом.

Своєю чергою генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко заявив, якщо все піде за планом Генерального штабу, то Кінбурн скоро буде нашим.

А ще аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що війська Сил оборони України трохи просунулися на лівому березі Дніпра Херсонщини.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: